Kindred-tuotemerkki Unibet poistuu Saksan markkinoilta 1.7.2019 syyttämällä lisensoinnin hidasta etenemistä ja raskaita sääntelyrajoituksia.

Operaattori kertoi tehneensä ”vaikean päätöksen” peruuttaa urheiluvedonlyönti- ja kolikkopelejä koskeva hakemuksensa ja lopettaa kaikki toiminnot heinäkuun alussa.

”Pitkän aikavälin strateginen suuntamme asettaa paikallisesti säännellyt markkinat kasvumme ydinmoottoriksi, mutta lupahakemusmenettelyjen, lisenssiehtojen ja sääntely-ympäristön on oltava avoimia, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia, jotta markkinat olisivat kilpailukykyiset”, Kindred selitti.

Se totesi, että nykyiset hakuprosessit ja tuotetarjonnan ehdot ja rajoitukset tarkoittivat, että säännellyt markkinat eivät olleet kestävät eivätkä riittävän kilpailukykyiset kestämään offshore-kilpailua.

”Siksi emme näe tällä hetkellä pohjaa pitkäaikaiselle omistaja-arvolle ja asiakaskokemukselle.”

Koska sen nykyinen toiminta Saksassa on rajallista, vetäytymisellä olisi ”merkityksetön” taloudellinen vaikutus liiketoimintaan.

Saksan neljänteen rahapelivaltiosopimukseen sisältyi useita tiukkoja ehtoja operaattoreille. Näitä ovat 1 euron panosraja online-kolikkopeleille ja 1 000 euron tappioraja, joka koskee kaikkia operaattoreita, vain rajoitettuja poikkeuksia lukuun ottamatta. Operaattorit ja yhdistykset ovat arvostelleet laajalti 5,3 prosentin liikevaihtoveroa, jota laajennettiin online-urheiluvedonlyönnistä online-lähtö- ja saapumisaikoihin.

Kindred oli alun perin aikonut osallistua markkinoille ja jättää urheiluvedonlyöntilupahakemuksen helmikuussa 2020, sitten muiden kasinopelien luvan vuonna 2021 sen jälkeen, kun uusi valtion sopimus tuli voimaan 1.7.2020. Kindredin tiedottaja kertoi iGB: lle, että peruuttamisen laukaiseva tekijä – sen jälkeen, kun oli aiemmin ilmoitettu, että operaattori aikoi pysyä markkinoilla – oli se, että operaattorille ilmoitettiin nimenomaisesti, että viranomaiset eivät olleet tehneet päätöstä hakemuksista.

”Odotimme saavamme myönteisen päätöksen lisenssihakemuksesta”, tiedottaja kertoi iGB: lle. ”Sen sijaan meille ilmoitettiin, että päätöstä ei tehty, mikä tarkoittaa, että hakemuksemme olisi vireillä tuntemattoman ajan. Mikä ei ole kestävää.”

Operaattori ei kuitenkaan ole sulkenut pois tuottoa ja todennut, että sen asema ”voi muuttua tulevaisuudessa”.

Uudet pelaajat eivät vielä pysty rekisteröitymään Unibetin saksalaiselle sivustolle, kun taas talletukset ovat myös estettyjä. Sivusto on kuitenkin avoinna 30.6.2020 asti, ja pelaajat voivat lyödä vetoa olemassa olevilla saldoillaan ja nostaa varoja tähän päivämäärään asti.

Vetäytymisensä seurauksena Kindred lisäsi, että se keskittyisi sen sijaan muihin strategisiin hankkeisiin.

”Kiinnitämme täyden huomion Pohjois-Amerikan markkinoidemme kasvattamiseen, paremman tuotevalvonnan saavuttamiseen Kindred-urheiluvedonlyöntialustalla ja Relax Gamingin ostamiseen, yhden alustan visiomme laajentamiseen ja Matka kohti nollaa.

Yritys on myös valmis palaamaan Alankomaiden igaming-markkinoille lähitulevaisuudessa. Se vetäytyi Alankomaiden markkinoilta lokakuussa 2021, koska paikalliset uhkapelilait edellyttivät kaikkia yrityksiä, joilla ei ole lisenssejä, estämään hollantilaiset asiakkaat – mitä se ei tehnyt ennen sitä. Se sai kuitenkin  aiemmin tässä kuussa luvan, jonka avulla se voi käynnistää uudelleen.

Kindredin osakekurssi on ollut pitkälti sitkeä uutisten edessä. Sen osakekurssi laski 10.6.2019 99,00 kruunusta 93,08 kruunuun kirjoitushetkellä (17.6.) eli 6,0 prosentin laskussa.

Source: https://igamingbusiness.com/kindred-to-withdraw-from-germany/