Tanskalaisen sääntelyviranomaisen Spillemyndighedenin tutkimusprojekti on tuonut esiin ongelmia, joita uhkapelin kaltaiset elementit aiheuttavat lasten online-videopelaamisessa

Raportti, joka julkaistiin yhdessä Tanskan yhteiskuntatieteiden tutkimuskeskuksen (VIVE) kanssa, on osa hallituksen määräämiä aloitteita peliriippuvuuden torjumiseksi, joita ehdotettiin jo vuonna 2018.

Raportissa ei kuitenkaan annettu konkreettisia politiikkasuosituksia, mutta siinä ehdotettiin, että uhkapelien kaltaisten mekaniikkojen lisätutkimusta tarvitaan ja että vanhempien tulisi osallistua enemmän ja ottaa yhteisvastuu lastensa verkkotoiminnasta.

Se väitti myös, että lapsia pitäisi kouluttaa lisää, jotta he ymmärtäisivät paremmin peleihin kulumisen seuraukset.

”Vanhemmilla on vaikeuksia ymmärtää lasten pelaamista – myös pelaamisen sosiaalisia ulottuvuuksia – koska vanhemmat eivät ole kasvaneet sen kanssa itse.

”Mutta vaikka vaikuttaa ymmärrettävältä, että pelaamisen ymmärtämisen olosuhteet ovat erilaiset kuin heidän lastensa, on ongelmallista, kun vanhempien (ja muiden aikuisten) peliymmärryksen ja -kokemuksen puute ilmenee pelaajien leimaamisena ja konflikteihin ja rangaistuksiin johtavana. .”

Yksi raportissa korostetuista ongelmallisista elementeistä oli se, että loot-box-mikrotransaktioiden käyttö ja skin-vedonlyönti ovat verrattavissa online-uhkapeleihin. Se lisäsi, että lapset ja nuoret saattavat pitää näitä elementtejä erityisen jännittäviä.

Saalislaatikot, jotka ovat yleisiä peleissä, kuten FIFA tai Counter Strike: Global Offensive (CS:GO), antavat ihmisille mahdollisuuden käyttää oikeaa rahaa korttipakkauksiin tai ryöstölaatikoihin, joiden sisältö on satunnaistettu. Skin-vedonlyönti puolestaan ​​on virtuaalisten esineiden käyttöä peleissä vedonlyömiseen.

Tutkimuksessa havaittiin myös, että vaikuttajat osallistuvat skin-vedonlyönnin edistämiseen suoratoiston kautta Twitchin tai YouTuben kaltaisilla alustoilla, mikä saattaa vaikuttaa lapsiin, jotka katsovat striimeissä tapahtuvia uhkapelimaisia ​​tapahtumia.

Vaikka vain muutamien tietojoukossa olevien nuorten kerrottiin kärsivän, raportissa uskotaan, että näitä pelimuotoja tulisi seurata tarkemmin.

Raportissa todettiin: ”Vaikka sitä tuskin voi kuvata laajalle levinneeksi ongelmaksi, tämä rahapelimuoto vaatii erityistä huomiota, koska se muistuttaa selvästi tiettyä uhkapeliä.

”Pitkällä aikavälillä siihen voidaan odottaa sopivan nuorempi yleisö – jopa nuorempi kuin tutkimukseen osallistuneet 15–19-vuotiaat, joiden ei voida odottaa pystyvän hallitsemaan osallistumistaan ​​tällaiseen uhkapeleihin.”

Raportissa tehtiin myös vertailuja rahapelien ja online-videopelaamisen välillä ja todettiin, että verkkopeleissä ei ole mahdollisuutta asettaa rajoja, vaikka siitä on tullut yleistä nettipelaamisessa.

Carnival News toimittaa päivittäin uutisia e-urheilusta, sekä viihteestä.