Ruotsin pelialan sääntelyviranomainen Spelinspektionen on sensuroinut Ruotsin bingoliittoa sen jälkeen, kun se ei ollut näyttänyt merkittäviä tietoja verkkosivuillaan.

Tutkiessaan operaattorin verkkosivustoa (idrottensbingo.se) syyskuussa 2021 Spelinspektionen havaitsi, että logoista puuttui tietoja itsearviointitesteistä, talletusrajoista, kirjautumisajasta ja pelien keskeyttämisestä sivuston kirjautuneella sivulla – Ruotsin pelilainsäädännön vastaisesti.

Myös luvanhaltijaa koskevat tiedot, kuten nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite, puuttuivat.

Vastatessaan lokakuussa 2021 Ruotsin Bingoliitto väitti, että tarvittavat tiedot olivat näkyvissä, kun he kirjautuivat sivustolle riippumatta siitä, minkä tyyppisellä laitteella pelaaja kirjautui sisään.

Spelinspektionen teki myöhemmin tässä kuussa toisen tarkastuksen ja havaitsi, että tarvittavat tiedot puuttuivat edelleen kirjautuneelta sivulta. Ruotsin Bingoliitto korjasi asiat marraskuussa 2021 näyttämällä tarvittavat tiedot kirjautuneena ulos -sivulla lisenssitietojen toimittamisen lisäksi.

Sääntelyviranomainen päätti, että nuhtelu oli riittävä, ja totesi, että ”rikkomuksia ei pidä pitää vakavina, mutta ei vähäisinä eikä anteeksiantavina”.

Spelinspektionenin pääjohtaja Camilla Rosenberg sanoi: ”Tässä tapauksessa näyttää siltä, että kaikki lainsäädännön mukaiset logot on asetettu sekä tavallisen verkkosivuston että mobiiliystävällisen verkkosivuston yläosaan kirjattuna, mikä tarkoittaa parempaa suojaa pelaajille kuin jos tiedot olisivat puuttuneet kokonaan.

”Logoihin liittyvä puute oli vain pieni osa pelivastuuseen liittyvästä tiedosta. Nämä olosuhteet ovat Spelinspektionenin mukaan lieventäviä ja osoittavat, että Ruotsin Bingoliiton sivulla ei ollut aikomusta olla noudattamatta määräyksiä tai että kyse oli järjestelmällisistä puutteista pelivastuun alalla.” Heinäkuussa 2021 Spelinspektionen antoi bingo-operaattori Tombolalle varoituksen  vastaavista tietonäytön puutteista.