Ruotsin peliviranomainen Spelinspektion on myöntänyt yhdeksän uutta toimittajalisenssiä yrityksille, jotka tarjoavat palveluita operaattoreille. Lisenssit myönnettiin odotuksena 1. heinäkuuta, jolloin lisenssin omaaminen on pakollista kaikille toimittajille, jotka tarjoavat palveluitaan Ruotsin säännellyllä markkinalla. Uudet peliohjelmistolisenssit, joilla on viiden vuoden voimassaoloaika, myönnettiin niin tunnetuille kuin vähemmän tunnetuille yrityksille.

Spelinspektion myönsi lisenssit pelitoimittajille Arland Gesellschaft Fur Informationstechnologie Mbh ja Everymatrix Software. Lisenssin sai myös Hacksaw, sekä sen kaksi tytäryhtiötä, Hacksaw Operations ja Hacksaw Studios.

Pelitoimittajat Yggdrasil, Relax Gaming ja Thunderkick saivat myös lisenssin, jälkimmäinen sai kaksi lisenssiä sekä Ruotsin että Maltan yrityksilleen.

Nämä luvat myönnettiin kolmen aiemmin tänä kuukautena myönnetyn lisenssin lisäksi Synot Gamesille, Skill on Netille sekä Norkkoping AB:lle.

Spelinspektion on kertonut, että 60 lisenssihakemusta on vastaanotettu sen jälkeen, kun hakuprosessi avattiin tämän vuoden 1. maaliskuuta. B2B-toimittajalisenssin hakemusmaksu on 120 000 kruunua.

B2B-lisenssivaatimusten tarkoituksena on ohjata kuluttajat säännellylle sektorille, jotta laittomien operaattorien teknologiatoimittajat menettävät toimintansa. Vaikka kotimainen teollisuus ei ole ollut vastaan ​​toimenpiteitä, on ollut joitakin epäilyjä siitä, onko lisenssien määräämisellä suuri vaikutus kanavointiin.