Peliyhtiö on lopettanut toimintansa Maltalla ja irtisanonut noin 140 jäljellä olevaa työntekijää ja kertonut uutisen juuri ennen joulua.

Työntekijöille kerrottiin perjantaina, että Genesis Global Limited oli hakenut maksukyvyttömyyttä ja että heidät irtisanottiin sen jälkeen, kun se oli päättänyt ”lopettaa toimintansa pysyvästi Maltalla”.

Heille kerrottiin, ettei heille voitu luvata joulukuun palkkaa eikä myöskään muita heille maksettavia maksuja. Heitä kehotettiin myös ottamaan kaikki vireillä olevat lomavapaat.

Työntekijät saivat sähköpostin, jossa heille ilmoitettiin, että yritys oli aloittanut oikeudenkäynnin tuomioistuimessa sen toteamiseksi maksukyvyttömäksi sen jälkeen, kun se oli kohdannut ”vakavia taloudellisia vaikeuksia”.

Tämän seurauksena yhtiö sanoi, että se ei ehkä pysty suorittamaan työntekijöilleen kuuluvia maksuja, mukaan lukien joulukuun maksamattomat palkat tai muut mahdollisesti erääntyneet summat.

”Yritämme parhaillaan parhaamme mukaan löytää ratkaisun tähän ongelmaan yrittämällä kerätä varoja, ja lisäksi toivomme voivamme olla yhteydessä asianomaisiin viranomaisiin taakan helpottamiseksi ja vaihtoehtoisten ratkaisujen löytämiseksi, jotta sinulle voidaan maksaa ainakin osa sinulle kuuluvista rahoista, ” sähköpostissa luki.

Työntekijöille kerrottiin, että heidän viimeinen työpäivänsä on 22. tammikuuta ja että he ovat irtisanomisajalla sillä välin. Heitä kehotettiin myös ottamaan yhteyttä työ- ja työmarkkinasuhteiden osastoon saadakseen ”ohjausta”.

Uutinen tuli vain viikkoja sen jälkeen, kun perustaja ja toimitusjohtaja Ariel Reem ilmoitti LinkedInissä jättäneensä yrityksen. Maltan yritysrekisterin mukaan useampi johtaja erosi yhtiöstä viime viikkoina, mukaan lukien yrityksen sihteeri.

Genesis Global Limited työllisti Maltalla noin 200 henkilöä, mutta oli jo viime viikkoina alkanut irtisanoa työntekijöitä ja irtisanonut 30–40 henkilöä sen jälkeen, kun kävi ilmi, että se juoksi maahan.

Työntekijä kertoi Times of Maltalle nimettömänä, että tämä oli ollut tulossa jo kauan ja että monet hänen kollegoistaan olivat aktiivisesti etsineet uutta työtä ”kuukausia”.

”Tiesimme, että tämä oli tulossa, koska yritys ei voinut maksaa jäsenmaksujaan. Oli selvää, että ongelmia oli, mutta emme odottaneet sen pääsevän tähän ”, hän sanoi.

Aiemmin tänä vuonna UK Gambling Commission löi yritystä 3 .8m punnan sakolla sen jälkeen, kun kaksivuotinen tutkimus havaitsi useita rahanpesun ja sosiaalisen vastuun vastaisten säännösten rikkomuksia, jotka tapahtuivat vuonna 2020.

Vuonna 2014 perustetulla yrityksellä oli toimistot Puolassa ja Gibraltarilla.

Vaihtoehtoista työtä etsitään irtisanotuille työntekijöille

Hallitus sanoi lausunnossaan, että heti kun Genesis aloitti maksukyvyttömyysmenettelynsä, talousministeri tilasi välittömästi iGaming Maltan aloittamaan työskentelyn vaihtoehtoisen työpaikan löytämiseksi asianomaisille työntekijöille.

Monet heistä olivat itse asiassa jo työllistyneet.

Ministeriö oli myös yhteydessä yritykseen saadakseen tiedot työntekijöistä, joiden työ lopetettiin, jotta heihin voidaan ottaa yhteyttä.

Se sanoi, että aiemmin tässä kuussa perustetulle iGaming-neuvostolle oli ilmoitettu asiasta ja työntekijöille tarjottiin tarvittavaa apua.

Ministeriön mukaan iGaming-alalla on tällä hetkellä noin 700 avointa työpaikkaa, joten äärimmäistä tehdään, jotta etusijalle asetetaan ”noin 80” työntekijää, jotka olivat menettämässä työpaikkansa.