Kölnin aluetuomioistuin on vahvistanut, että pelaaja on saanut 14 000 euron (12 195 puntaa / 14 845 dollaria) korvauksen asetettuaan vetoja lisensoimattoman urheiluvedonlyöntioperaattorin Brivio Limitedin kanssa.

Kantaja oli osallistunut urheiluvedonlyöntiin Vulcanvegas.com vuosina 2020–2022. Tätä verkkosivustoa ylläpitää Kyproksella sijaitseva Brivio Limited.

Kantajan tappioiden arvioitiin olevan 14 000 euroa. Toisin kuin aikaisemmissa tapauksissa, joissa käsiteltiin toimintaa ennen neljännen valtion uhkapelisopimuksen voimaantuloa Saksassa, tämä tapaus sisälsi toimintaa vuoteen 2022 asti. Brivio Limitedillä ei ollut toimilupaa ennen sopimuksen voimaantuloa tai sen jälkeen, joten myös sen toiminta sopimuksen tekemisen jälkeen oli laitonta.

Korvaus

Tuomioistuin totesi, että operaattori oli rikkonut valtion uhkapelisopimusta, koska sillä ei ollut toimilupaa.

Tuomio annettiin yksipuolisesti, koska Brivio Limited ei puolustautunut oikeusjuttua vastaan tuomioistuimessa.

Sen lisäksi, että Brivio Limited velvoitetaan korvaamaan tappiot, sen on myös maksettava niihin liittyvät oikeudenkäyntikulut.

Tämä on yksi useista viimeaikaisista korvaustapauksista Saksassa, joissa tuomioistuin on ratkaissut asian kantajan eduksi, vaikka useimmat ovat käsitelleet online-kasinoa, joka tuli lailliseksi vasta Schleswig-Holsteinin ulkopuolella viime vuonna.

Viime kuussa Saksan Nordrhein-Westfalenin osavaltion korkein oikeusaste päätti, että PokerStarsin on korvattava pelaajalle 58 517 euroa.

Toimitus jatkaa mielenkiinnolla vastaavien tapausten esille tulemista eri puolilla Eurooppaa.