Paf esitti oman ehdotuksensa pelipoliittiseksi ohjelmaksi Ruotsissa. Rahapeliveron nostaminen, suuren osan uhkapelimainonnan kieltäminen ja uhkapelimainosten näkyvyyden lopettaminen urheilun yhteydessä ovat joitain ohjelman kohtia.

Paf osallistui vuosittaiseen Almedalen Week -tapahtumaan Ruotsissa järjestämällä pelipoliittisen keskustelun otsikolla ”Ala, jota rakastamme vihata”. Keskusteluun osallistuivat keskustan, maltillisen kokoomuksen ja ruotsidemokraattien kansanedustajat. Kaikki poliitikot olivat yhtä mieltä siitä, että Ruotsin lisensoidut online-pelimarkkinat ovat paremmat kuin silloin, kun markkinat olivat sääntelemättömät, vaikka muutoksia tarvitaankin.

” Se oli laaja enemmistö, joka hyväksyi pelilain, ja me loimme lain siitä, mitä tiesimme juuri silloin, saadaksemme lain ja järjestyksen uhkapelimarkkinoille. Sitten pitää tietysti yrittää olla mahdollisimman selkeä, jotta lakia voidaan tulkita hyvin, keskustan kansanedustaja Catarina Deremar sanoo.

” Puolueemme tukee nykyistä sääntelyä ja haluamme nimittää viiden vuoden kuluttua asianmukaisen tutkinnan, jotta voimme korjata sen, mitä tarvitaan”, sanoo Ruotsidemokraattien kansanedustaja Angelica Lundberg.

”Se on niin hyvä kuin se saakin, asetus, joka meillä on tänään. Antaisin sille 2,5 pistettä viiden pisteen asteikolla. Siinä pitää säätää marginaaleja”, sanoo maltillisen kokoomuspuolueen kansanedustaja Daniel Wykman.

”Et voi myydä kevyttä olutta alkoholisteille”

Paf lanseerasi seminaarin aikana ehdotuksen pelipoliittisesta ohjelmasta, jossa useat kohdat merkitsisivät kovia muutoksia Ruotsin pelimarkkinoilla. Rahapeliveron nostaminen 18 prosentista 21 prosenttiin oli yksi ehdotuksista, josta kukaan panelisteista ei suhtautunut suoraan myönteisesti, vaikka naapurimaa Tanska on valinnut tämän tien sääntelyssään.

”Mielestäni rahapelimainonta on yksi suurimmista syistä alan huonoon maineeseen. Eikö meidän olisi aika tehdä asialle jotain Ruotsissa, kuten monet muutkin maat ovat tehneet? Korotettu rahapelivero voi myös korvata täysin mahdollisen sponsorointirahan menetyksen urheilujärjestöille”, sanoo Pafin toimitusjohtaja Christer Fahlstedt.

Useat poliitikot puolestaan halusivat tehdä eron mainonnan välillä, jota voidaan tehdä erilaisille uhkapelimuodoille, joissa arpajaisia ja vedonlyöntiä korostetaan usein vähemmän vaarallisina. Kommentti, josta Pafin toimitusjohtaja Christer Fahlstedt ei ole samaa mieltä.

”Uhkapelaaminen on edelleen aina uhkapeliä, ja voimme vetää yhtäläisyyksiä alkoholin kanssa, et voi myydä kevyttä olutta alkoholisteille”, Christer Fahlstedt sanoo.

Pafs Gaming Policy -ohjelma

  • Laajenna Spelpaus-palvelua toimimaan myös ennaltaehkäisevästi keskittämällä pelaajarajat niin, että se koskee tasapuolisesti kaikkia operaattoreita.
  • Konkretisoi ja säädä huolellisuusvelvoite selkeillä mitattavissa olevilla rajoilla ja toimenpiteillä – ja jatka sitten sitä!
  • Estä uhkapelimainokset televisiossa ja ulkona.
  • Kielletään uhkapelimainosten sponsorointi ja näyttäminen urheiluun liittyen.
  • Nosta rahapeliveroa 18 prosentista 21 prosenttiin ja käytä kasvaneet tulot korvaamaan urheilujärjestöjen sponsorointirahojen menetys.

Lähde: https://aboutpaf.com/gaming-policy-in-sweden/

Luettavaa muilta alueilta

Oletko kiinnostunut eurooppalaisesta autoteollisuudesta ja sen uutuusmalleista. Niitä esitellään mm. europeancars.fi sivustolla suomeksi. Entä oletko jouluihmisiä? Jouluntaikaa.com tarjoilee niin keskustelukanavat kuin lahjaideat kaikki samasta paikasta – ja keskusteluissa on parhaimmillaan satoja jouluihmisiä kirjoittelemassa omia joulutarinoitaan. Kolmantena vinkkinä pitää tässä nostaa esille sitten yksi sivu liittyen sijoittamiseen, säästämiseen ja lainoihin: https://vertaapikavippi.fi näiden sivustojen kautta löytyy paljon mielenkiintoista luettavaa… ja sitten vielä: jos tykkäät kahvista tutustu www.kahvilapaiva.fi sivustoon.