Norjan rahapeliviranomainen on määrännyt Unibet-operaattori Kindredin lopettamaan rahapelaamisen laittoman tarjoamisen maassa ja uhkaa 1,2 miljoonan Norjan kruunun (118 649 € päiväsakolla), jos sen toiminta jatkuu.

Valvontaviranomainen lupasi tarvittaessa jatkaa sakkoja, kunnes määrä vastaa Kindredin vuotuista bruttovoittoa maasta, jonka se on arvioinut olevan 437 miljoonaa Englannin puntaa. Sakko alkaa kaksi viikkoa sen jälkeen, kun valvontaviranomainen on tehnyt päätöksen sen täytäntöönpanosta,

Huhtikuussa 2019 valvontaviranomainen antoi Kindredin tytäryhtiölle Trannel Internationalille määräyksen, jonka kautta Unibet toimii, estääkseen sitä tarjoamasta rahapelejä Norjassa ilman toimilupaa.

Tästä valitettiin kulttuuriministeriölle ja arpajaislautakunnan hallitukselle, mutta valitusta ei hyväksytty.

Tuolloin sääntelyviranomainen totesi, että sivustoja voidaan tarkastella norjaksi, ja talletukset ja bonukset ovat Norjan valuutassa, ja huomautti, että Kindred tarjoaa norjankielistä asiakastukea. Lisäksi se markkinoi tarjontaansa Norjassa lähetettyjen tv-mainosten kautta – joita lähetettiin muissa maissa sijaitsevilla satelliittikanavilla – ja käytti nnorjalaisia henkilöitä markkinoinnissa, norjalaisia lehdistötiedotepalveluja, ja norjalaisia sosiaalisen median kanavia.

Valitusprosessin aikana Trannel vaati Oslon käräjäoikeutta arvioimaan päätöstä kieltää Unibetin toiminta Norjassa. Asiaa käsitellään Oslon käräjäoikeudessa toukokuussa 2022.

Kun Norjassa laittomasti toimiva rahapeliyhtiö voi ansaita 437 miljoonaa Norjan kruunua laittomasta toiminnastaan vuoden kuluessa, olemme Norjan kansalle velkaa sen, että teemme voitavamme laittoman toiminnan lopettamiseksi.

Norjan rahapeliviranomaisen johtaja Atle Hamar

Laiton rahapelitarjous ei ole vielä päättynyt. Otamme sen vakavasti. Siksi valvontaviranomainen varoittaa, että se tekee nyt päätöksen pakkosakosta, jos Trannel ei lopeta laittoman rahapelitoiminnan tarjoamista Norjassa.

Sakko peruutetaan, jos Trannel tekee ehdotuksen siitä, miten se aikoo lopettaa laittoman rahapelitoiminnan tarjoamisen Norjassa.