Raketechin liikevaihto on noussut 40 prosenttia 11.8 miljoonaan euroon vuoden 2021 neljännellä neljänneksellä, mikä on Tukholmassa noteeratun affiliate-markkinointiyhtiön kaikkien aikojen korkein liikevaihto.

Suurin osa kasvusta perustui yritysostoihin orgaanisen 12,5 prosentin kasvun keskellä sen jälkeen, kun yhtiö monipuolistui iGamingin ulkopuolella ja urheiluvedonlyöntiin ja vähensi myös riippuvuuttaan Pohjoismaista.

Urheiluvedonlyönnin liikevaihto kasvoi 149,5 % vuodentakaisesta 2,6 miljoonaan euroon, mikä oli 22,1 % kokonaistuloista neljännellä neljänneksellä, kun vastaavalla ajanjaksolla vastaava luku oli vain 12,4 %.

Kasvu johtui siitä, että Raketech osti yhdysvaltalaisen urheilumediayhtiö P&P Vegas Groupin 16 miljoonalla eurolla vuonna 2021 ja osti 15,5 miljoonan dollarin tipster-portaalin tarjoajasta ATS Consultantsista.

Q4 kasinon liikevaihto kasvoi 27,7 % 9,2 miljoonaan euroon ja oli 77,9 % kokonaisliikevaihdosta katsauskaudella, kun se vuoden 2020 neljännellä neljänneksellä oli 85,4 %.

Yritysostojen myötä kasvu Pohjoismaiden ulkopuolisilta markkinoilta räjähti 154,6 prosenttia 5,5 miljoonaan euroon ja oli 46,2 % kokonaistulosta, kun taas Pohjoismaiden liikevaihto oli tasainen vuodentakaisesta 6,4 miljoonaan euroon verrattuna.

Raketechin mukaan vuoden viimeiset kuukaudet keskittyivät näiden yritysostojen integrointiin. Se on myös perustanut Yhdysvaltoihin asianmukaisen liiketoimintayksikön, jota johtaa Yhdysvaltain MD ja entinen GAN-johtaja Danielle Parsons.

Yhtiö odottaa nyt, että Yhdysvaltojen osuus kokonaisliikevaihdosta on 20 % vuoden 2022 toisella neljänneksellä.

Käyttökate nousi 49,5 prosenttia ja oli neljännellä neljänneksellä 5,4 miljoonaa euroa 46 %:n käyttökatemarginaalilla.

Käyttökatteesta ja liikevaihdon kasvusta huolimatta uudet talletusasiakkaat laskivat 11,7 % 40 964:ään, mikä Raketechin mukaan johtui siitä, että yhtiö tähtäsi vähemmän – mutta korkeamman arvon liidejä.

Myös toimialaan kohdistui suoria kuluja, työsuhde-etuuksia ja muita kuluja, kun taas kokoaikaiset työntekijät kasvoivat 93:aan, kun ne viime vuonna olivat 78.

Katsauskauden päättymisen jälkeen Raketechin liikevaihto oli tammikuussa 4,5 miljoonaa euroa, mikä on 66,6 % enemmän kuin vuositasolla, mikä merkitsi jälleen kaikkien aikojen korkeinta kuukausituloa.

Raketech on maantieteellisesti, organisatorisesti ja teknisesti hyvässä asemassa globaalissa iGaming-kytköstilassa, ja odotan innolla, että pääsen käyttämään tätä tilaisuutta lisätäkseni investointeja kasvuun vuonna 2022.

toimitusjohtaja Oskar Mühlbach

Vuoden 2020 alussa asetetut strategisesti tärkeät tavoitteet, jotka liittyvät vertikaalien, teknologian ja maantieteen monipuolistamiseen, toteutetaan pääosin, ja Yhdysvalloissa on paikallisia resursseja, vahva voimavara kasvumarkkinoilla, kuten Etelä-Euroopassa, Etelä-Amerikassa, Kanadassa ja Intiassa, uskon, että meillä on vankka kasvualusta, jonka varaan rakentaa.

Koko vuoden 2021 osalta Raketech raportoi kokonaisliikevaihdon kasvaneen 31 % vuodessa 38,5 miljoonaan euroon.

Raketechin osakekurssi ei liikkunut nasdaq tukholman varhaisessa kaupankäynnissä. Se  on tällä hetkellä 25,55 kruunua osakkeelta.