FanDuelin toimitusjohtajana Matt King vei päivittäisen fantasiaurheilubrändin Yhdysvaltain urheiluvedonlyöntialan kärkeen, ja nykyisessä tehtävässään Fanatics Betting and Gamingin johdossa hän aikoo tehdä saman uudelleen. Hän ei kuitenkaan pyri matkimaan entisiä työnantajiaan johtaessaan sähköisen kaupan jättiläistä; häntä inspiroi Spotify.

Matt Kingin johdolla FanDuel on ollut urheiluvedonlyönnin laillistumisen edelläkävijä Yhdysvalloissa. Yritys on ollut keskeisessä roolissa edistämässä ja edistämässä urheiluvedonlyönnin kasvua ja hyväksyntää maassa. FanDuel oli yksi ensimmäisistä toimijoista hyödyntämään urheiluvedonlyönnin laillistumista useissa osavaltioissa sen jälkeen, kun Yhdysvaltain korkein oikeus kumosi liittovaltion urheiluvedonlyöntikiellon vuonna 2018.

Matt Kingin visio ja strateginen lähestymistapa ovat auttaneet FanDuelia vakiinnuttamaan asemansa Yhdysvaltojen urheiluvedonlyöntialalla. Yritys tarjoaa kattavan vedonlyöntialustan, jonka avulla käyttäjät voivat lyödä vetoa laajasta valikoimasta urheilutapahtumia, mukaan lukien ammatti- ja korkeakoululajit. FanDuel on rakentanut vahvan maineen käyttäjäystävällisestä käyttöliittymästä, kilpailukykyisistä kertoimista ja erilaisista vedonlyöntivaihtoehdoista, jotka palvelevat erilaisia pelaajatyyppejä.

Urheiluvedonlyönnin lisäksi FanDuel on menestynyt myös päivittäisfantasiaurheilun (DFS) alueella. Yritys tarjoaa suositun DFS-alustan, joka mahdollistaa käyttäjien valita fantasiatiimejä ja kilpailla toisiaan vastaan rahapalkinnoista. Tämä DFS-tarjonta on ollut keskeisessä asemassa suuren asiakaskunnan houkuttelemisessa ja brändiuskollisuuden luomisessa urheilun harrastajien keskuudessa.

Kaiken kaikkiaan Matt Kingin johtajuus ja innovatiivinen ajattelu ovat nostaneet FanDuelin Yhdysvaltojen urheiluvedonlyöntialan kärkeen. Hänen panoksensa ovat auttaneet muokkaamaan urheiluvedonlyönnin maisemaa maassa ja ovat sijoittaneet FanDuelin johtavaksi brändiksi nopeasti kehittyvillä markkinoilla. On kuitenkin hyvä huomata, että tapahtumia voi olla tapahtunut tietojeni päivityksen jälkeen syyskuussa 2021, joten on aina hyvä tarkistaa uusimmat uutislähteet ajantasaisimman tiedon saamiseksi.

Fanatics Betting and Gaming

Fanatics Betting and Gamingin toimitusjohtaja Matt Kingille haaste ei ole markkinajohtajan rakentaminen. Hän on jo saavuttanut sen aikanaan FanDuelissa, jolla on tällä hetkellä näyttämättömän markkinaosuuden Yhdysvalloissa. Tulot kasvoivat hänen johdollaan 200 miljoonasta dollarista yli miljardiin dollariin.

Ja hänen keskeinen tavoitteensa ei ole rakentaa yritystä, joka voi kilpailla hänen luomansa jättiläisen kanssa. Sen sijaan miljardien dollarien kysymys kuuluu: kuinka luoda jotain, joka tarjoaa aidon vaihtoehdon kuluttajille?

Markkinaa hallitsee iTunes, ja hän pyrkii rakentamaan Spotifyn.

Fanatics: Virallisesti lisensoitu kaikkea

Fanatics Betting and Gamingin erottaa muista potentiaalisista häiritsijöistä sen emoyhtiö. Se on niin suuri, että sinulla todennäköisesti on jotain Fanaticsin luomaa omistamatta edes tietämättäsi.

Fanaticsin arvo oli 27 miljardia dollaria vuoden 2022 1,5 miljardin dollarin rahoituskierroksen jälkeen, ja se on kasvanut eksponentiaalisesti viime vuosina. Media-arvioiden mukaan liikevaihto oli viime vuonna yli 6 miljardia dollaria. Fanatics on jo syvästi integroitu urheiluun. Voiko sen urheiluvedonlyönti olla yhtä olennainen osa ekosysteemiä?

Laajamittaiset toiminnot kattavat kaiken alkaen keräilykorttien erikoisosaajasta Toppsista, päähineiden valmistajista Lidsista ja urheiluvälineiden erikoisliikkeistä Mitchell & Nessiin. Sen iskulause ”virallisesti lisensoitu kaikkea” on fakta, ei kehuskelua. Fanaticsilla on noin 95 miljoonaa urheilufania tietokannassaan tuloksena.

Olisi helppo olettaa, että tämä tarjoaa saman kilpailuedun kuin nykyiset päivittäisen fantasiaoperaattorit, jotka hallitsevat tällä hetkellä Yhdysvaltain urheiluvedonlyöntiä. Luonnollinen odotus on, että se tavoittaa nykyisten vedonlyöjien lisäksi myös uusia alhaisen panoksen, suuren volyymin yleisöä, joka ei ole vielä osallistunut vedonlyöntiin. Mutta King ei usko, että yrityksen suuntaaminen yhteen kohorttiin on mahdollista.

”Hän sanoo:” Mielestäni se on vääristynyt vastakkainasettelu. ”Yksi nilkkoista, joita käytämme teollisuudessa, on, että on ihmisiä, jotka ovat tottuneet vedonlyöntiin ja ihmisiä, jotka eivät ole.”

Hän haluaa lähestyä olemassa olevaa markkinaa jollain uudella. Ei ole yllättävää, että Spotify on inspiraation lähde.

”[He] kasvoivat ottamalla kiinni jo streamaavia ihmisiä”, King selittää.

”He tekivät sen, koska he rakensivat jotain uskomattoman voimakasta tuotetta erittäin intuitiivisella tavalla. Joten se oli sekä helpompaa ihmisille, jotka tunsivat streamauksen ja heille oli helpompaa käyttää sitä, ja ihmisille, jotka olivat uusia streamauksessa, he ajattelivat ’oi, ymmärrän täysin, miten tätä käytetään’. ” ”Loistava tuote on sekä tuotteen että suunnittelun tulosta”

Tyhjän paperin kanssa aloittaminen ydintarjouksen rakentamisessa auttaa varmasti. Fanatics Sportsbookilla on iOS:lle ja Androidille omat versiot Amelcon lähdekoodin avulla. Tämä hyödyntää kunkin käyttöjärjestelmän tarjoamia ominaisuuksia ja tekee sovelluksista responsiivisempia.

Mutta vahva tuote yksinään, tuettuna asiantuntevalla kauppatiimillä – sekä PointsBetin Yhdysvaltain tytäryhtiö Banachin kaupankäynnin ja hinnoittelun lisäämisellä (siitä lisää myöhemmin) – ei välttämättä riitä. Suunnittelu vaikuttaa myös suuresti urheiluvedonlyönnin onnistumiseen tai epäonnistumiseen.

”Meillä on ollut todella hyvä suunnittelu ensimmäisestä päivästä lähtien”, King sanoi SBC North America -konferenssissa tässä kuussa. ”Joku selitti minulle kauan sitten, että loistava tuote on tuotteen ja suunnittelun yhdistelmä.

”Todellisuus on se, että suurin osa tuotepäälliköistä pyrkii aina lisäämään enemmän ominaisuuksia, mutta kun pääset parhaiden tuotteiden pariin, ne ovat asiakkaan haluaman asian abstraktio yksinkertaisimmalla mahdollisella tavalla.

”Siksi Apple toimii niin hyvin: se voi tehdä paljon, mutta hyvin yksinkertaisella ja intuitiivisella tavalla. Todella on suunnittelua ajatteleva tapahtuu yhdessä loistavan tuotteen kanssa. Ja tasapainon luominen on paljon helpompaa, kun aloitat nollasta.” Uusia näkökulmia edistämään urheiluvedonlyöntiä

Tämän saavuttamiseksi hänen huipputiiminsä koostuu laajasta joukosta ihmisiä. Kyllä, siellä on teollisuuden veteraaneja, jotka ovat tulleet mukaan yrityksistä kuten FanDuel, The Action Network, Sky Betting and Gaming ja Sportradar.

Mutta siellä on myös johtajia ateriapalveluyritys DoorDashilta, sähköisen liikenteen yritys Limeiltä ja MTV Entertainmentilta. King arvioi, että jakauma on todennäköisesti 60/40, teollisuuden sisäpiiriläisten ollessa vähemmistö.

Tämä johtuu Fanatics Betting and Gamingin ”ylivertaisuudesta” toisena tulokkaana Yhdysvaltain urheiluvedonlyöntimarkkinoilla. Se tasapainottaa teollisuuskokemusta ja tuoreita näkökulmia kuluttajateknologiayrityksistä, mikä antaa uusia tapoja ratkaista ongelmia.

”Uskon, että näkökulmien moninaisuus avaa lopulta parempaa ja erilaista ajattelua”, King sanoo. Fanatics Sportsbookin käyttöliittymäSovelluksen kehittäminen yhdistää teollisuuden asiantuntemuksen oppimisiin muilta kuluttajasektoreilta Voivatko uudet silmät rikkoa nopeuden ja innovaation jännitteen?

Urheiluvedonlyönnin tarvitsee uutta ajattelua, hän jatkaa, koska alalla ei ole ollut aikaa hengähtää vuodesta 2018 lähtien. Tällä hetkellä 35 osavaltiota sallii jonkinlaisen laillisen vedonlyönnin. Markkinan arvioidaan olevan arvoltaan 23,2 miljardia dollaria vuoteen 2030 mennessä H2 Gambling Capitalin mukaan.

”Uskon, että lainsäädännön tahti oli melko nopea, todennäköisesti nopeampi kuin odotimme”, King sanoo. ”Mielestäni yksi asia, joka on yllättänyt minut, on ollut todellinen jännite nopeuden ja innovoinnin välillä.

”Kun tarkastelemme Yhdysvaltoja ja muita digitaalisia aloja, jotka tulevat markkinoille, siellä on paljon uudelleenkeksimistä ja paljon häiriötä. Mielestäni koska urheiluvedonlyönti oli niin hyvin vakiintunut kansainvälisesti, suurin osa siitä, mitä olemme tänään nähneet, on tuoda kansainväliset parhaat käytännöt markkinoille painottaen erityisen nopeaa etenemistä.”

Seuraava kasvuvaihe tulee innovoinnista, käytännössä ”tehdään se paremmin”.

”Jos olemme rehellisiä itsellemme, kun kysyt kuluttajilta, kuinka tyytyväisiä he ovat urheiluvedonlyöntisovellukseensa verrattuna siihen, kuinka tyytyväisiä he ovat suoratoisto- tai jopa maksusovelluksiin, tyytyväisyyspisteet ovat alhaisemmat teollisuudelle kuin muille eri kategorioille”, hän sanoo Yhdysvaltain vedonlyöntisektorista. ”Meidän teollisuutemme on tyytyväisyyden kuilun suljettava, jos haluamme tulla nähtäväksi kategoriaksi, joka on samalla tasolla parhaiden kuluttajateknologioiden kanssa.”

Fanaticsin lähestymistapa keskittyy loppujen lopuksi sellaisen luomiseen, joka on samalla tasolla parhaiden kuluttajateknologioiden kanssa. ”Rakennamme laajemman digitaalisen urheilualustan”, King huomauttaa.

”Kokonaisvaltaisen ekosysteemimme ansiosta voimme toimia paljon pidemmällä aikaperspektiivillä. Toisena tulokkaana olemme omaksuneet ajan edun, voimme rakentaa tuotteen oikein, emmekä huolehdi skaalautumisesta yhtä aikaisin kuin ensimmäiset tulokkaat, ja hyödynnämme sitä todistamaan, että voimme rakentaa parhaan.”

Urheilubrändi, ei pelibrändi

Erottelu digitaalisen urheilualustan ja urheiluvedonlyöntialustan välillä on erittäin tärkeä. Fanatics Betting and Gaming voi tulla markkinajohtajaksi. Monet uskovat, että sillä on kaikki tarvittava saavuttaakseen tämän. Mutta Fanatics on nimi oven yläpuolella, ja vedonlyönti on vain osa paljon suurempaa palapeliä.

Kingin mielestä se voi olla Fanatics Betting and Gamingin suurin etu, laajempi ekosysteemi, jossa vedonlyönti on osa kokonaisuutta. Monet Yhdysvalloissa pyrkivät luomaan yhteenliitetyn ekosysteemin, olipa se sitten median, viihteen tai muiden kuluttajatuotteiden kautta. Harvat johtavat tietä useilla eri aloilla kuten Fanatics tekee. Fanatics Betting & Gamingin toimitusjohtaja Matt KingMatt King on selvästi sitä mieltä, että Fanatics on ytimeltään urheilubrändi, ei pelibrändi

”Olemme urheilubrändi, emme pelibrändi”, hän sanoo. ”Se antaa meille aseman kuluttajien silmissä ja brändin luvan tehdä asioita, joita muut eivät voi tehdä.

”Mielestäni se ei ole vain kyky luoda ekosysteemiä, vaan myös kykyllä olla brändi, joka resonoi kuluttajien kanssa tavalla, joka mahdollistaa sen toimittamisen heille vaikuttavalla tavalla.”

95 miljoonan urheilufanin tietokannan kohdistaminen käytännössä ilmaiseksi tai vähin kustannuksin auttaa varmasti. Mutta tämän yleisön palveleminen eroaa huomattavasti vedonlyönnin upottamisesta siihen sähköisen kaupan ekosysteemiin.

Yllätä ja ilahduta

Ainoa mahdollinen teollisuuden rinnastus on Sky Betting & Gaming, joka rakensi menestyvän liiketoiminnan pääasiassa rentoon massamarkkinakohderyhmään. Miten? Se perustuu enemmänkin segmentointiin kuin kohdennukseen, sanoo King. ”He olivat uskomattoman asiakaskeskeisiä. Riippumatta kuluttajatyyppistä, he olivat todella hyviä rakentamaan vedonlyöntialustan, joka resonoi asiakkaiden kanssa.

”Sitten Sky-suhteen avulla he pystyivät rakentamaan erilaisen asiakas-hankintamallin, joka mahdollisti heille kannattavuuden alhaisen panoksen asiakkaiden kanssa”, hän lisää. ”Kyse ei ollut niinkään siitä, että yritys oli täysin keskittynyt satunnaisiin käyttäjiin.

”He pystyivät rakentamaan ainutlaatuisen liiketoimintamallin ja ennen kaikkea heillä oli tuote ja organisaatio, joka on äärimmäisen asiakaskeskeinen. Ja he rakentivat paremman asiakaskokemuksen.” Fanatics Sportsbook SSBT:tLoppupelissä tavoitteena on luoda yhteenliitetty kokemus kaikilla kanavilla

Tietysti suuri keräilytuotteiden liiketoiminta auttaa. Jos suuri veto asetetaan tiettyyn pelaajaan, Fanatics Betting and Gaming voi lähettää asiakkaalle allekirjoitetun pelipaidan lisäetuna. ”Se on meille suhteellisen pieni kustannus, mutta se on suuri muutosfanille”, King sanoo. ”Ne ovat niitä ainutlaatuisia kokemuksia, joita voimme luoda ainutlaatuisella tavalla mittakaavassa.”

Siellä on Fan Cash, Fanaticsin uskollisuusvaluutta, joka kertyy jokaisesta liiketoimesta yrityksen kanssa. Joka kerta kun he lyövät vetoa, he saavat Fan Cashia, jota voidaan käyttää ostaa tuotteita tai keräilyesineitä. Ja keskusteluja uusien brändien lisäämisestä Fanatics-perheen ulkopuolelta tähän ekosysteemiin käydään parhaillaan.

”Koska olemme osa Fanatics-alustaa, uskomme voivamme tarjota kuluttajakokemuksen, joka on erilainen ja hyvin vaikea toistaa, koska periaatteessa voimme toimia eri liiketoimintamallilla.”

Jälleenmyynti

Eri liiketoimintamalli jättää tilaa myös jälleenmyynnille. Se on luonnollista yritykselle, joka toimii myymälöiden puolesta brändien kuten MLB ja NBA puolesta, puhumattakaan tapahtumista, kuten MLB All-Star -ottelusta, Kentucky Derby -tapahtumasta, NFL London Games -otteluista, Euro 2020 -turnauksesta ja NHL All-Star -ottelusta. Fanatics Sportsbook FedExFieldissäFedExFieldin Fanatics Sportsbook on brändin fyysinen ilmentymä, sanoo King

Tällä hetkellä Fanatics pyörittää NFL:n ainoaa stadionilla toimivaa vedonlyöntipaikkaa Washington Commandersin FedExFieldillä Marylandissa. Kingin mielestä vähittäismyynti on ”rahoitettua markkinointia”.

”Se on Fanatics-brändin ilmentymä, joten se on tärkeää, ja monille asiakkaille kosketus ja tuntu ovat tärkeitä, jos Fanatics pyörittää 50 erilaista myymälää tapahtumapaikoilla”, hän selittää.

”Fyysisessä tilassa on paljon tehtävissä, mutta se on todella enemmän markkinointia ja kokemuksen täydentämistä kuin eri yleisön tavoittamista.” Jos Fan Cash yhdistää sähköisen kaupan kokemuksen vedonlyöntiin, jälleenmyynti liittää toisen osan palapeliin.

Fanaticsin laajentaminen yritysostoin

Mutta mobiili, kuten koko urheiluvedonlyöntiala, on päätekijä. Fanatics Sportsbook-sovellus on käytössä Ohiossa ja Tennesseessä iOS- ja Android-alustoilla olemassa oleville asiakkaille pääsykoodin avulla. Mobiiliversio lisätään todennäköisesti Marylandiin ja Massachusettsiin 5. kesäkuuta mennessä.

Ja PointsBet US:in 150 miljoonan dollarin yritysosto antaa Kingille pian mahdollisuuden soveltaa uutta ajatteluaan paljon laajemmalle yleisölle.

Sopimus tarjoaa pääsyn urheiluvedonlyöntilisensseihin 12 osavaltiossa. Näiden joukossa ovat suuret vedonlyönti- ja nettipeleihin keskittyneet keskukset, kuten New York, New Jersey, Pennsylvania ja Michigan.

Siellä on myös kaupankäynnin erikoisosaajat Banach Technology, jotka tehostavat ydintuotetta, ja kumppanuus NBCUniversalin NBC Sports -osaston kanssa. PointsBet-logoPointsBet tarjoaa Fanatics Betting and Gamingille laajemman jalansijan – ja pääsyn nettipeleihin keskittyviin osavaltioihin

Tämä varmasti kiihdyttää Kingin suunnitelmia luoda urheiluvedonlyönnin Spotify, mutta hän painottaa, ettei kyse ole kiirehtimisestä. Kuten hän sanoo, toisella tulokkaalla on aikaa ja tilaa harkita mikä toimii ja toimia sen mukaan.

”Olen tässä 10 vuodeksi. Se on pitkäaikainen peli”, hän sanoo. ”Voimme julkaista osavaltioita milloin haluamme. Minulla on pääsy kaikkiin osavaltioihin, voin julkaista ne silloin kun olen valmis.”

Ja olemme vielä näkemättä, kuinka hän lähestyy online-kasinoa. Loppujen lopuksi se on Fanatics Betting and Gaming – se on nimi. Kun hänellä on pääsy Michiganiin, New Jerseyhin, Pennsylvaniaan ja Länsi-Virginiaan, Kingilla on mahdollisuus osoittaa, että se voi kilpailla molemmilla alustoilla.

King pitää asiat yksinkertaisina: ”Luulen, että samat teemat toistuvat”, hän sanoo Fanaticsin iCasinosta. ”[Teemme] jotain, joka on yhtä voimakasta kuin jo olemassa olevat tuotteet, mutta yksinkertaisempi ja helpommin lähestyttävä käyttäjille.”

Vedonlyönnin ja pelaamisen häiritseminen kuluttajateknologialla

Kingin pyrkimys toteuttaa nämä suunnitelmat johtuu hänen yrittäjämielentilastaan. Kun FanDuel myytiin Flutterille, hänen lähtönsä oli aina mahdollisuus, hän sanoo.

Fanaticsin liittyminen antoi hänelle mahdollisuuden saavuttaa kaksi asiaa. Ensinnäkin, rakentaa jotain täysin uutta. Toiseksi, häiritä vedonlyöntialaa kuluttajateknologialla. Fanatics Sportsbookin avajaiset 1.20FedExFieldin Fanatics Sportsbookin avajaiset ovat vasta laajentumissuunnitelmien alku

Paljon siitä, myöntää hän, johtuu FanDuelista opituista opetuksista ja hänen urastaan ennen FanDuelin johdon ottamista.

”Mutta periaatteessa se on erilainen strategia. Se on erilainen liiketoimintamalli. Joten on todella selvää, miten maailma on muuttunut [tilaisuuksien ja] ajatuksen rakentaa laajempi digitaalinen alusta on erilainen.

”Joten se on siitä, miten sovitat strategiaa näiden opetusten avulla? Se on täysin uudenlainen ongelma, jota olemme työskennelleet. Aiempi kokemus on ehdottomasti ratkaisevaa, mutta kyse ei ole kopiointi ja liittäminen ja saman asian tekeminen uudelleen.”

Se ei ole niinkään tehdä kaikkea uudelleen, vaan mahdollisuus luoda uusi tapa tehdä se.