Vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä Kindred Groupin osuus haitallisen pelaamisen liikevaihdosta oli 3,8 prosenttia ja parannusvaikutus 82,6 prosenttia. Vuosineljänneksen aikana on pyritty kehittämään edelleen automatisoituja teknologisia ratkaisuja riskialttiiden asiakkaiden havaitsemiseksi ja vuorovaikutukseksi heidän kanssaan. Kindred Group haluaa parantaa strategisia kumppanuuksia varhaisen puuttumisen edistämiseksi ja on aloittanut uuden yhteistyön EPIC Risk Managementin kanssa.

Vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä Kindred Group Oyj:n (Kindred) osuus haitallisen rahapelaamisen liikevaihdosta oli 3,8 (3,3) prosenttia ja toimenpiteiden jälkeinen parannusvaikutus laski hieman 82,6 prosenttiin. Viimeisen kolmen vuosineljänneksen aikana määrä on vaihdellut 3,3 ja nyt 3,8 prosentin välillä. Painopiste on edelleen sisäisten prosessien parantamisessa ja teknologisen kapasiteetin hyödyntämisessä toimenpiteiden automatisoimiseksi ja siten lähes reaaliaikaisen kyvyn parantamiseksi olla edelleen yhteydessä asiakkaaseen aikaisemmassa vaiheessa.

Tavoitteen saavuttaminen ensi vuoden neljännen neljänneksen loppuun mennessä on haastavaa, mutta Kindred on edelleen täysin omistautunut saavuttamaan tavoitteensa nollan prosentin liikevaihdosta korkean riskin asiakkailta. Ryhmä on tunnistanut neljä kriittistä aluetta, joiden parissa työskentelyä on jatkettava:

1. Ajan lyhentäminen havaitsemisesta interventioon, koska on osoitettu, että tietoisuuden lisääminen asiakkaille varhaisessa vaiheessa on tehokas tapa pysyä hallinnassa

2. Jatkuvat investoinnit ja yhteistyö tutkijoiden kanssa uhkapelikäyttäytymisen ymmärtämiseksi paremmin

3. Sen varmistaminen, että ohjaustyökalut näkyvät, ymmärretään ja niitä käytetään oikealla tavalla

4. Avoimuuden ja tietämyksen jakamisen parantaminen teollisuuden, asiakkaiden, tutkijoiden, sääntelyviranomaisten ja kumppaneiden välillä

Kindred Groupin maailmanlaajuiset tilastotQ4 2021Q1 2022Q2 2022Q3 2022*
Osuus korkean riskin pelaajien bruttovoittotuloista4.0 %3.3 %3.3 %3.8 %
Parannusvaikutus  toimenpiteiden jälkeen79.2 %83.1 %84.7 %82.6 %

* 90 päivän liukuva jakso 21. kesäkuuta ja 19. syyskuuta 2022 välisenä aikana

Emme ole nähneet toivottua peräkkäistä kehitystä tällä vuosineljänneksellä, mutta olemme ottaneet merkittäviä askeleita eteenpäin sen jälkeen, kun aloitimme tavoitteemme vuonna 2021. Olemme vahvistaneet sisäisiä prosessejamme ja yhdenmukaistaneet toimintojamme jatkaaksemme matkaamme kohti nollatuloja haitallisista uhkapeleistä. Jatkamme teknologiamme ja prosessiemme parantamista, jotta voimme tehostaa ja nopeuttaa riskialttiiden asiakkaiden havaitsemista ja yhteydenpitoa. Tiedämme, että tällä on myönteinen vaikutus. Kolmannella vuosineljänneksellä lähes 83 prosenttia havaituista asiakkaista paransi käyttäytymistään sen jälkeen, kun otimme heihin yhteyttä.

Kindred Groupin toimitusjohtaja Henrik Tjärnström

Kolmannen vuosineljänneksen aikana Kindred on jälleen tehnyt yhteistyötä EPIC Risk Managementin kanssa analysoidakseen ja parantaakseen ihmisen toimintamekanismeja. Yhteistyön avulla Kindred pyrkii varmistamaan, että manuaaliset toimenpiteet ovat paremmassa asemassa ja motivoivat asiakkaita terveellisempään vedonlyöntikäyttäytymiseen EPIC:n tarjoaman laajan tietämyksen ja kokemuksen avulla. Kumppanuudet ovat keskeisiä Kindredin matkalla kohti nollaa, sillä teollisuuden, sääntelyviranomaisten, tutkijoiden ja muiden keskeisten sidosryhmien välinen yhteistyö on avainasemassa tavoitteen saavuttamisessa.

Olen iloinen voidessani uudistaa ja laajentaa kumppanuuttamme Kindredin kanssa seuraavien kolmen vuoden aikana. Kindred oli ensimmäinen operaattori, jonka kanssa työskentelimme, ja he osoittavat edelleen sitoutumisensa pelaajien suojeluun antamalla arvoa eletyille kokemusäänille. Kindred on osoittanut suurta kunnianhimoa vähentääkseen korkean riskin pelaajien tuloja, ja tämä kumppanuus varmistaa, että EPIC pysyy osana tätä matkaa tarjoamalla alan johtavia konsultointipalveluja.

Dan Spencer, EPIC Risk Managementin turvallisempien rahapelien johtaja.

Olemme pitkällä tähtäimellä ja sitoumuksemme ulottuu vuoden 2023 loppua pidemmälle, mutta yhteistyö tässä ja nyt, kuten EPIC:n kanssa, on ratkaisevan tärkeää tulevalle kehityksellemme. Ne tarjoavat ainutlaatuisia oivalluksia, joiden avulla voimme oppia parhaan lähestymistavan uhkapeleihin liittyvien haittojen hallintaan yksilöllisestä näkökulmasta. Olemme aina korostaneet, kuinka tärkeää työmme sidosryhmiemme kanssa tutkimuksesta, hoitokeskuksista ja eletystä kokemuksesta on. Yhteistyö EPIC:n kanssa korostaa edelleen sitä, miten nämä yhteistyöt voivat auttaa meitä tavoittamaan asiakkaamme paremmin. Olen kiitollinen ja ylpeä tästä pitkäaikaisesta yhteistyöstä EPIC Risk Managementin kanssa.

Henrik Tjärnström

Lisätietoja Kindredin matkasta kohti nollaa löytyy www.kindredgroup.com/zero