GiG (Gaming Innovation Group) päätti vuoden 2021 huippunopeasti julkistamalla kaupan korkealle arvostetun urheiluvedonlyönti- ja alustojen tarjoajan Sportncon ostamisesta aluksi 50,8 miljoonalla eurolla. Martin Collins, GiG:n myynti- ja liiketoiminnan kehitysjohtaja, puhuu iGB:lle hankinnasta ja siitä, kuinka sen on tarkoitus mullistaa GiG:n alustaominaisuudet huomattavasti urheiluvedonlyöntiverkon ulkopuolelle. 

Martin Collinsista tuli viime vuonna myynti- ja liiketoiminnan kehitysjohtaja, joka johti myynti-, liiketoiminnan kehitys- ja markkinointitiimiä. Hän aloitti GiG:ssä vuonna 2019 lahjakkuuksien hankinnan johtajana, ennen kuin hänet ylennettiin liiketoiminnan kehitysjohtajaksi. Hänellä on yli kahden vuosikymmenen kokemus työskentelystä digitaalisilla markkinoilla, joista 12 on käytetty pelialalla.

GiG aloitti vuonna 2022 optimismin aallon vallassa lähetettyään rohkean viestin aikeistaan ​​B2B-liiketoiminnassaan, kun joulua edeltävä ilmoitus Sportnco Groupin ostamisesta aluksi 50,8 miljoonalla eurolla.

Yritysosto seuraa ajanjaksoa, jonka aikana GiG:n mediapalveludivisioona on ollut ensisijainen kasvun veturi yritykselle, joka siirtyi tukkukaupassa B2B:hen sen jälkeen, kun sen B2C-omaisuus myytiin Betssonille vuoden 2020 alussa. GiG:n myyntijohtajan ja liiketoiminnan kehittämiseen Martin Collinsin mukaan hankinnalla on kaksi merkittävää vaikutusta GiG:n B2B-haaraan.

”Ensinnäkin se parantaa valtavasti urheilukykyämme. Vuonna 2018 lanseerasimme GiG-urheilun varsin merkittävien bändien kanssa eri markkinoilla. Urheilu ei kuitenkaan koskaan ollut pääpainomme, ja siksi markkinoiden haasteet varmistivat, että emme kasvaneet haluamallamme tahdilla.  

”Meillä on nyt salkkumme ykköstason urheiluvedonlyönti, joka toimii Länsi- ja Etelä-Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa, mikä tarkoittaa, että voimme luottavaisesti tarjota huippuluokan skenaarion päästä päähän, mukaan lukien urheilu, mitä emme ole pystyneet tekemään. kunnolla menneisyydessä GiG Sportin kanssa.”

”Toinen tekijä liittyy kykyymme olla aktiivisia säännellymmillä markkinoilla. Jos tarkastellaan portfoliotamme ennen hankintaa, meillä oli GiG:ssä 12 säänneltyä markkinaa, ja aiomme lisätä 5 uutta markkinaa vuonna 2022. Nyt meillä on Sportncon kanssa jopa 25 – ja meillä on vielä kymmenen, jotka nostaa meidät 35:een vuoden loppuun mennessä.”

Siksi GiG on nyt ”luonnollisesti pakottava valinta mille tahansa urheilu- tai kasinovetoiselle brändille, joka haluaa laajentua nopeasti uusille markkinoille”, Collins sanoo. Tämä voi vaihdella paikallisista brändeistä, joilla on tietty alueellinen identiteetti, olemassa oleviin verkkoyrityksiin, jotka haluavat saada lisää tuloja muille markkinoille. 

”Minkään brändin on todella vaikeaa päästä useille markkinoille vuodessa. Uskokaa minua, kun sanon, ymmärrämme monimutkaisuuden. Siksi olemmekin sijoittaneet itsemme tällä tavalla hankinnan jälkeen. Pyrimme toimittamaan teknologiaratkaisun yhden alan keskeisistä haasteista ja olemaan avain menestykseen”, hän sanoo.

GiG – Uusien markkinajohtajien hankkiminen

Collins korosti Sportncon näkemisen tärkeyttä monitahoisena yrityksenä, koska se osti Tecnalisin yhdessä sen Alira-pelaajatilinhallintaalustan kanssa 12 kuukautta ennen GiG:n Sportncon sopimuksen julkistamista joulukuussa.

”On todella tärkeää ymmärtää, että Sportnco tarjoaa kaksi alustaratkaisua Tecnalisin ansiosta. Sportncon urheiluvedonlyöntiin liittyvä Sportnco PAM on keskittynyt ranskankielisille markkinoille, kuten Ranskaan ja Belgiaan. Tecnalis sitä vastoin on vahvasti läsnä espanjan-latinankielisillä markkinoilla.

Collins selittää, että Sportncon, Tecnalisin ja GiG:n yhdistelmä on luonut ”täydellisen synergia”, joka on molempia osapuolia hyödyttävä alustoille, jotka nyt muodostavat yhdistetyn liiketoiminnan.

”Tecnalis on loistava lisä GiG:hen, sillä se on jo tuottelias Kolumbiassa ja aktiivinen Perussa, Brasiliassa, Chilessä ja Paraguayssa. Heillä on myös valmisteilla mahdollisia sopimuksia Meksikossa ja Jamaikalla. Heillä on äärettömästi enemmän pääsyä Latinalaisen Amerikan markkinoille kuin meillä, ja mikä ehkä tärkeämpää, heidän alustansa on rakennettu erityisesti Etelä-Euroopan ja Latinalaisen Amerikan markkinoille.”

Collins on varma, että kun yhtiö keskittyy laajempiin markkinoihin tällä alueellisella alustalla, se ei ainoastaan ​​luo houkuttelevia kaupallisia, toiminnallisia ja teknologisia synergiaetuja, vaan myös tuo kustannussäästöjä ja kiihdytti kasvua. ”Yrityshankinta on olennaisesti kasvattanut kohdemarkkinamme 12/15:stä arviolta 35:een lainkäyttöalueeseen vuoden loppuun mennessä”, hän sanoo.

Kun kaupan odotetaan päättyvän tulevina viikkoina, GiG:n kulissien takana tehtävä kova työ tämän maamerkkikaupan täyden potentiaalin vapauttamiseksi seuraavien 12–18 kuukauden aikana on nyt käynnissä, Collins paljastaa.

”Keskitymme ensin tunnistamaan ja vahvistamaan synergiaetuja ja sitten aloittamaan niiden toimittaminen maailmanlaajuisille markkinoille. Tämä alkaa mainoksista, mutta myös teknisten ja toiminnallisten synergioiden kehittämisestä, jotta voimme yhdistää ne seuraavien 12–18 kuukauden aikana saadakseen täyden hyödyn.”

Carnival News toimittaa päivttäin uutisia e-urheilusta, sekä viihteestä. Oheessa linkit itse kullekin aiheelle.