Euroopan suurimpien verkkopelaamisen toimijoiden, kuten bet365, Betssonin, Entainin, Evoken, Flutterin ja Kindredin toimitusjohtajat ovat ilmaisseet huolensa Euroopan kasvavasta mustasta markkinasta. Nämä toimitusjohtajat korostavat, että kestävyyden ja turvallisuuden varmistaminen asiakkailleen on ensisijaisen tärkeää.

Näiden operaattoreiden mukaan turvallisuus ja vastuullisuus saavutetaan yhdistämällä ihmisten asiantuntemusta ja kehittyneitä teknologioita. Tämä sisältää ikä- ja henkilöllisyystarkistukset, turvallisuustyökalut ja itsesulkemismahdollisuudet. Heidän mielestään säädellyt markkinat ovat avainasemassa, jotta pelaajia voidaan suojella tehokkaasti.

Mustan markkinan uhka

Mustan markkinan kasvu Euroopassa on vakava uhka pelaajien turvallisuudelle. Näillä säätelemättömillä verkkosivustoilla ei ole ikätarkistuksia tai vastuullisen pelaamisen politiikkoja, ja ne houkuttelevat pelaajia houkuttelevilla bonuksilla ja kilpailukykyisillä kertoimilla. Monissa Euroopan maissa tiukat säännökset ovat pahentaneet tätä ongelmaa.

Esimerkiksi Ranskassa, jossa nettikasinot ovat kiellettyjä, yli 4 miljoonaa pelaajaa käyttää mustan markkinan verkkosivustoja, kun taas säädellyillä sivustoilla pelaa 3,6 miljoonaa ranskalaista. Tämä osoittaa, kuinka tärkeää on tasapainoinen ja kilpailukykyinen sääntely.

Kilpailukykyiset markkinat ratkaisuna

Toimitusjohtajat vaativat kansallisia päättäjiä toimimaan nyt pelaajien suojelemiseksi. He uskovat, että säädellyt ja kilpailukykyiset markkinat ovat ainoa ratkaisu, joka voi varmistaa pelaajien turvallisuuden. Tasapainoinen sääntely, joka suojelee kuluttajia ja tarjoaa houkuttelevan peliympäristön, on välttämätön.

Säädellyt operaattorit noudattavat lisenssiehtoja yli 20 Euroopan maassa, maksavat veroja ja lisenssimaksuja, ja käyttävät huipputeknologiaa pelaajien suojelemiseksi. Mustan markkinan uhka voidaan torjua vain tarjoamalla turvallisia ja houkuttelevia vaihtoehtoja pelaajille.

Tulevaisuuden sitoutuminen

Operaattorit sitoutuvat jatkossakin tarjoamaan turvallisia ja nautinnollisia pelikokemuksia asiakkailleen. Tämä saavutetaan tutkimuksen, kehittyneiden teknologioiden ja vastuullisten pelistrategioiden avulla. Avoimuus ja raportointi ovat keskeisiä osia, jotta ala voi asettaa standardeja ja seurata edistystä.

Toimitusjohtajat esittävät EGBA:n uusimmassa kestävyytraportissa positiivisia tuloksia ja uusia mittareita turvallisuustyökaluista ja asiakasvuorovaikutuksesta. He toivovat, että tämä inspiroi muita alan toimijoita asettamaan kestävyys etusijalle.

YhteenvetoKilpailukykyiset, säädellyt markkinat ovat ratkaisu pelaajien turvallisuuden varmistamiseksi ja mustan markkinan uhan torjumiseksi. Kansallisten päättäjien on toimittava nyt luodakseen tasapainoisen sääntely-ympäristön, joka suojelee kuluttajia ja tarjoaa houkuttelevan peliympäristön.

Lähde: https://www.egba.eu/news-post/joint-ceo-letter-competitive-regulated-online-markets-are-the-only-solution-to-safeguard-players/