Taistelu Playtechin ostamisesta on saanut uuden käänteen sen jälkeen, kun se sai alustavan lähestymistavan JKO Playlta, Formula 1 -tallin omistajan Eddie Jordanin ja alan veteraani Keith O’Loughlinin hallitsemalta liiketoiminnalta.

Playtech sanoi, että se on antanut pääsyn due diligence -tietoihin JKO:lle, joka neuvottelee Centerbridge Partnersin kanssa institutionaalisista veloista ja strukturoidusta pääomarahoituksesta mahdollisen kaupan rahoittamiseksi.

Playtech kuitenkin totesi myös, että keskustelut JKO:n kanssa ovat alkuvaiheessa, eikä ole varmuutta siitä, että JKO:n alustava lähestymistapa johtaa vakaaseen tarjoukseen liiketoiminnasta.

Jordan ja O’Loughlin yhdistettiin aiemmin OpenBetiin, Scientific Gamesin urheiluvedonlyöntiin, joka on sittemmin myyty IMG Arenan omistajalle Endeavour Groupille .

Ilmoitus lisää Playtechin kolmannen potentiaalisen ostajan joukkoon.

Australialainen peliautomaattivalmistaja Aristocrat sopi viime kuussa ostavansa Playtechin  noin 2,70 miljardin punnan (3,22 miljardia euroa/3,64 miljardia dollaria) arvoisella kaupalla ja on edelleen edelläkävijä.

Kuitenkin aiemmin marraskuussa Gopher Investments, Playtechin vähemmistöosakas, teki oman alustavan lähestymistavan ja tarjosi liiketoiminnasta 3,00 miljardia puntaa.

Gopherille on myönnetty pääsy due diligence -tietoihin tätä tarkoitusta varten, mutta hän lisäsi, että JKO:n tapaan keskustelut olivat varhaisessa vaiheessa ja jatkuvat, eikä varmaa varmuutta siitä, että kiinteää tarjousta tehdä.

Aristocrat-kauppa on riippuvainen tietyistä tavanomaisista ja ehdoista, mukaan lukien osakkeenomistajien hyväksyntä Playtechin Finalto-rahoituskaupan divisioonan myynnistä, jonka Gopher on muuten ostamassa.

Syyskuussa Playtech suostui myymään Finalton Gopherille 250,0 miljoonalla dollarilla  sen jälkeen, kun sen osakkeenomistajat hylkäsivät Barinboim Groupin johtaman hallituksen tukeman tarjouksen.

Kilpailevista lähestymistavoista huolimatta Playtech jatkaa yhteistyötä Aristocratin kanssa lokakuussa solmitun suositellun hankintasopimuksen toteuttamiseksi. Toimittaja lisäsi, että viranomaishyväksyntäprosessi on edennyt, ja tavoitteena on saada kauppa päätökseen ensi vuoden toiseen neljännekseen mennessä.

Vastatessaan JKO:n lähestymistapaan Aristocrat myönsi uutisen, mutta vahvisti näkemyksensä, jonka mukaan sen ehdotettu Playtechin haltuunotto tarjoaisi yritykselle parhaan vaihtoehdon.

”Aristocrat uskoo, että suositellun hankinnan ehdot ja pakottava strateginen perustelu antavat varmuuden Playtechin osakkeenomistajille, joilla ei ole ehdollista arvoa tai muita monimutkaisia ​​rakenteita osakkeenomistajille arvon toteuttamiseksi”, Aristocrat sanoi.

”Uskomme myös, että yhdistetty konserni tarjoaa lisää mahdollisuuksia Playtechin työntekijöille.

”Pitkäaikainen yhteistyömme tärkeimpien pelilainkäyttöalueiden sääntelyviranomaisten kanssa sekä vahvat taloudelliset perustekijämme, syvät asiakassuhteemme ja vakiintunut läsnäolo globaaleilla pelimarkkinoilla mahdollistavat sen, että saamme kaupan päätökseen suunnitellusti kalenterivuoden 2022 toisella neljänneksellä.”

Aristocrat on sitonut tietyt varat rahoittaakseen yrityskaupan rahoitusjärjestelyin ja on saattanut päätökseen 1,3 miljardin dollarin oman pääoman korotuksen, johon Aristocratin osakkeenomistajat ovat sitoutuneet voimakkaasti. 

Playtech julkaisi viime viikolla myös  kyseistä kauppaa koskevan ohjelma-asiakirjan ja kutsui koolle asiaankuuluvat yhtiökokoukset hyväksymään yrityskaupan 12. tammikuuta.

Aristocrat kehotti Playtechin osakkeenomistajia äänestämään kaupan puolesta näissä kokouksissa.

Playtechin osakkeet nousivat tänä aamuna Lontoossa 2,77 % 761,50 penniin osakkeelta, kun taas Aristocratin osakkeet laskivat 3,61 % 45,64 Australian dollariin osakkeelta Sydneyssä.

Carnival News toimittaa päivttäin uutisia e-urheilusta, sekä viihteestä. Oheessa linkit itse kullekin aiheelle.