Betway on ensimmäinen EGBA:n jäsenyyden ulkopuolinen brändi, joka on liittynyt järjestön pan-eurooppalaisiin ohjeisiin rahanpesun vastaisessa toiminnassa.

Bryssel, 19. heinäkuuta 2023 – Euroopan peli- ja vedonlyöntiyhdistys (EGBA) iloitsee ilmoittaessaan, että johtava maailmanlaajuinen online-vedonlyönti- ja pelibrändi Betway on liittynyt sen pan-eurooppalaisiin rahanpesun vastaisiin ohjeisiin. Liittymällä tähän aloitteeseen Betway korostaa sitoutumistaan rahanpesun torjuntaan Euroopan online-rahapelisektorilla.

EGBA on johtava alan kauppaliitto Euroopan tasolla, ja se kehitti ohjeet vahvistaakseen sektorin ponnisteluja rahoitusrikosten torjumisessa ja varmistaakseen EU:n viimeisimpien rahanpesua koskevien määräysten noudattamisen. Ohjeet julkaistiin maaliskuussa 2023, ja ne tarjoavat käytännöllisiä ja sektorikohtaisia suosituksia operaattoreille muun muassa asiakas- ja liiketoimintariskien arvioinnissa, asiakkaiden tunnistamisprosesseissa, epäilyttävien liiketoimien raportoinnissa ja tietojen säilyttämisessä.

Ohjeet perustuvat riskiperusteiseen lähestymistapaan, joka auttaa operaattoreita noudattamaan erilaisia rahanpesua koskevia sääntöjä EU:ssa, mukaan lukien EU:n tuleva AML-asetus. Ne on suunnitellut EGBA:n huippuasiantuntijoiden tiimi ottaen huomioon sekä nykyiset parhaat käytännöt että tulevat kehitykset alalla.

Kaikkien EGBA:n jäsenten on sovellettava ohjeita automaattisesti. Osana osallistumistaan Betwayn on toimitettava vuosittaiset raportit EGBA:lle yhteenvetona edistymisestään ohjeiden täytäntöönpanossa. Tämä raportointijärjestelmä varmistaa avoimuuden ja vastuullisuuden kaikkien osallistuvien yritysten kesken ja tarjoaa mekanismin edistymisen seurantaan ohjeiden täytäntöönpanossa. Kaikki osallistujat tapaavat myös vuosittain keskustellakseen edistymisestä ohjeiden täytäntöönpanossa ja harkitakseen mahdollisia tarkistuksia.

Betway on ylpeä ilmoittaessaan sitoutumisestaan EGBA:n AML-ohjeiden noudattamiseen ja työskentelee tiiviisti EGBA:n ja muiden alan kumppaneiden kanssa vaihtaakseen parhaita käytäntöjä ja vahvistaakseen yhteisiä ponnisteluja rahanpesua ja talousrikoksia vastaan.

Anthony Werkman, Betwayn toimitusjohtaja.

Olemme iloisia, että Betway on liittynyt rahanpesun vastaisiin ohjeisiimme. Sen päätös liittyä osoittaa sitoutumistaan korkeimpiin AML-noudattamisstandardeihin. Olemme päättäneitä kannustamaan ohjeiden hyväksymistä myös muiden EGBA:n ulkopuolisten operaattoreiden keskuudessa ja kutsumme kiinnostuneita operaattoreita ottamaan meihin yhteyttä. Vain työskentelemällä yhdessä alan laajuisesti voimme todella nostaa rimaa AML-standardeissa.

Dr. Ekaterina Hartmann, EGBA:n lakiasioiden ja sääntelyasioiden johtaja.

EGBA järjesti 26. huhtikuuta webinaarin esitelläkseen uudet AML-ohjeensa. Täydellisen videotaltiointiin voi tutustua täällä.

Tietoa Betwaysta

Betway Group on johtava urheiluvedonlyöntiin, kasinopeleihin ja esports-vedonlyöntiin erikoistunut innovatiivisten ja jännittävien viihdepalvelujen tarjoaja. Yhtiö perustettiin vuonna 2006 ja toimii useilla säännellyillä verkkomarkkinoilla. Betway ylpeilee tarjoavansa asiakkailleen räätälöidyn, hauskan ja tietoon perustuvan vedonlyöntikokemuksen, jota tukee turvallinen, luotettava, reilu ja vastuullinen ympäristö. Betway kuuluu Super Groupiin, maailmanlaajuiseen digitaaliseen yritykseen, joka tarjoaa ensiluokkaista viihdettä kansainväliselle vedonlyönti- ja peliyhteisölle. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.sghc.com.

Tietoa EGBA:sta

Euroopan peli- ja vedonlyöntiyhdistys (EGBA) on Brysselissä sijaitseva kauppaliitto, joka edustaa johtavia EU:ssa toimivia, lisensoituja ja säänneltyjä online-rahapelitoimijoita, kuten bet365, Betsson Group, Entain, Flutter, Kindred Group ja 888 William Hill. EGBA työskentelee yhteistyössä kansallisten ja EU:n viranomaisten sekä muiden sidosryhmien kanssa kohti hyvin säänneltyä ja kanavoitua online-rahapelimarkkinaa, joka tarjoaa korkean tason kuluttajansuojaa ja ottaa huomioon internetin ja online-kuluttajakysynnän todellisuuden. EGBA:n jäsenyritykset täyttävät korkeimmat sääntelyvaatimukset ja niillä oli vuonna 2022 yhteensä 267 online-rahapelilisenssiä, joiden avulla ne palvelivat 31,2 miljoonaa asiakasta 22 eri eurooppalaisessa maassa. Tällä hetkellä jäsenyrityksemme vastaavat noin kolmasosasta Euroopan online-rahapelin bruttovoittotuloista (GGR).