Australian kansallisten mainostajien liitto (AANA) kertoi että uhkapelimainoksiin liittyvien valitusten määrä oli vähentynyt vuonna 2020.

AANA: n tietojen mukaan vain 0,45% mainosvalituksista kohdistui AANA: n panostamiskäytäntöön.

Kierrätyskoodi koskee nimenomaan vedonlyöntituotteiden ja -palvelujen mainontaa, jotka tarjoavat lisensoidut operaattorit Australiassa. Se koskee kaikkia RWA: n jäseniä ja kattaa vedonlyönnin tapahtumista, kuten hevosurheilusta, vinttikoirakilpailusta ja urheilutapahtumista.

Valitusten väheneminen johtuu Australian viestintä- ja mediaviranomaisen (ACMA) käyttöön ottamista uhkapelimainonnan rajoituksista urheilutapahtumien aikana .

ACMA: n viimeisimmän raportin julkilausumassa todettiin: ”ACMA: n seurantatoimet osoittavat, että hallituksen politiikka suojella lapsia uhkapelimainoksilta live -urheilussa kello 5.00–20.30 on toiminut yleisradioalustalla.

”Lähetystoiminnan harjoittajat noudattavat sääntöjä, ja uhkapelimainosten määrä vähenee selvästi ennen peliä alkavien ohjelmien alusta pelin jälkeisten ohjelmien loppuun.”

Aiemmin tällä viikolla tiedotusvälineiden sääntelyviranomainen havaitsi, että televisioyhtiö Foxtel on rikkonut lähetyssääntöjä Australian jalkapalloliigan uhkapelimainoksen vuoksi.