Entain on vahvistanut vastaanottaneensa ostotarjouksen yhdysvaltalaiselta vedonlyöntijätti DraftKingsiltä.

Koska Entain ei ole paljastanut tarjouksen ehtoja alkuperäisessä lausunnossaan, Entain julkaisi päivityksen myöhemmin tiistaina 21. syyskuuta. Tämä paljasti, että sen hallitus oli hylännyt 25,00 punnan osakekohtaisen tarjouksen, joka sisälsi rahaa ja osakkeita.

DraftKings oli palannut uuden ehdotuksen kanssa, joka oli 28,00 puntaa osakkeelta 19. syyskuuta. Tämä käsittäisi 6,30 punnan rahaosuuden, ja loput muodostuisivat A -sarjan osakkeista, ja se edustaisi 46,2%: n lisähintaa Entainin päätöskurssista 20. syyskuuta.

Sen perusteella, että 30. kesäkuuta 2021 liikkeeseen lasketut 585 591 361 Entain -osaketta, liiketoiminnan arvo olisi 16,40 miljardia puntaa (19,23 euroa/22,40 miljardia dollaria)

Sulautumisia koskevan kaupunkikoodin mukaan DraftKingsillä on nyt 19. lokakuuta asti aikaa lähettää kiinteä tarjous. Entain on huomannut, että tällaista tarjousta ei ehkä tule.

Päivitetyssä lausunnossa Entainin hallitus puhui operaattorin näkymistä itsenäisenä liiketoimintana. Sen tulevaisuuden mahdollisuuksia tukivat sen johtavat markkina-asemat, maailmanluokan johtoryhmä ja alan johtava tekniikka.

”Yhtiöllä on vahvat kasvunäkymät ja kiitotie edelleen merkittävään kasvuun, kuten pääomamarkkinapäivä 12. elokuuta esitti, ja sen osoitettavissa olevat markkinat voivat kasvaa yli kolme kertaa 160 miljardiin dollariin”, hallitus selitti. ”Tämä sisältää sen johtavan aseman nopeasti kasvavilla Pohjois -Amerikan markkinoilla yhteisyrityksen BetMGM: n kautta.

”Entainillä on hajautetuimmat ja säännellyt tulot kaikista globaaleista operaattoreista, ja se johtaa alan pelaajien suojelua ARC -ohjelmansa (Advanced Responsibility and Care) kautta.”

Aiemmin tänä vuonna Entain hylkäsi 11 miljardin dollarin tarjouksen MGM Resorts Internationalilta , joka on yhdysvaltalaisen BetMGM-vedonlyönti- ja vedonlyöntiliiketoiminnan yhteisyritys. Entain sanoi tuolloin, että tarjous aliarvioi liiketoimintansa, ja MGM päätti olla tekemättä korkeampaa tarjousta.

Harry Barnick, Third Bridgen analyytikko, sanoi, että kauppa on todennäköisesti yksi askel markkinoiden vakauttamisen aallolla, ja lisää korkean profiilin kauppoja on tarkoitus seurata.

”Draftkingsin rohkea tarjous osoittaa, että se on valmis menemään yhteen Flutterin omistaman FanDuelin kanssa”, hän sanoi.

”Kun osakkeenomistaja miettii kauppaa, kolme keskeistä kysymystä on jäljellä. Mitä tapahtuu DraftKingsin omistuksessa olevalle MGM -kumppanuudelle? Voisimmeko nähdä vastatarjouksen johtavan tarjoussotaan?

”Sitten kun markkinoilla on havaittavissa konsolidointiaalto, mukaan lukien 888: n äskettäin hankkima William Hillin kansainvälinen omaisuus, sijoittajat vain ihmettelevät: mihin yritykseen voitaisiin kohdistaa seuraavaksi?”

MGM on sittemmin paljastanut, ettei sillä ole aikomusta myydä osuuttaan BetMGM: ssä.

Ensimmäisen vuosipuoliskon aikana Entainin liikevaihto kasvoi vuoden 2021 alkupuoliskolla 12,2% 1,77 miljardiin puntaan (2,09 miljardia euroa/2,45 miljardia dollaria) ja voitto yli kaksinkertaistui. Saksan tulot kuitenkin laskivat 34 prosenttia maan online -pelaamista koskevan siirtymäkauden vuoksi.

Lähes kaikki Entainin nettotulot – 1,59 miljardia puntaa eli 28,4% enemmän kuin vuonna 2020 – tehtiin verkossa. Summa oli arvonlisäveron jälkeen 1,56 miljardia puntaa.

Samaan aikaan DraftKings nosti tuloja koskevaa ohjeistustaan ​​ensimmäisellä vuosineljänneksellä, kun se oli rekisteröinyt 609,8 miljoonan dollarin liikevaihdon, mikä on 282,3% enemmän kuin vuonna 2020. Pian H1-tulosten julkaisemisen jälkeen operaattori ilmoitti ostavansa 100% Golden Nugget Online Gamingista (GNOG) Fertitta Entertainment, Inc: ltä 1,56 miljardin dollarin osakekaupassa.

Siksi yhdistetyn konsernin vuotuiset tulot ovat todennäköisesti yli 6 miljardia dollaria.

Tänä vuonna Entain nimitti myös Jette Nygaard-Anderssonin uudeksi toimitusjohtajaksi Shay Segevin tilalle.

Tämänkin artikkelin teille toi Carnival News, lisää uutisia meiltä voit lukea myös Tier1Games sivustolta liittyen videopelaamiseen ja Nettiruudusta viihteen puolelta.