Urheiluvedonlyönti on suosittu harrastus Suomessa, ja suosituimmat vedonlyöntilajit vaihtelevat hieman vuodenajasta riippuen. Kuitenkin jotkut lajit ovat pysyneet suosituimpina vuodesta toiseen. Tässä muutamia suosituimpia vedonlyöntilajeja Suomessa joita suomalaiset pelaavat peleissä kuten pitkäveto.

  1. Jalkapallo: Jalkapallo on yksi suosituimmista vedonlyöntilajeista Suomessa, ja se kerää suuren yleisön erityisesti kansainvälisissä sarjoissa, kuten Valioliigassa ja Mestarien liigassa.
  2. Jääkiekko: Jääkiekko on toinen suosittu vedonlyöntilaji Suomessa. Erityisesti Suomen jääkiekkoliiga, Liiga, kerää suuren määrän vedonlyöjiä.
  3. Tennis: Tennis on yksi suosituimmista yksilölajeista vedonlyönnissä Suomessa, ja Wimbledon on yksi tärkeimmistä turnauksista vedonlyönnin kannalta.
  4. Koripallo: Koripallo on noussut viime vuosina yhä suositummaksi vedonlyöntilajiksi Suomessa, erityisesti NBA-sarjan ansiosta.
  5. Raviurheilu: Raviurheilu on suosittu vedonlyöntilaji Suomessa, ja sen tärkeimmät tapahtumat, kuten Suur-Helsinki -ajo ja Derbyn päivä, keräävät suuren yleisön ja vedonlyöntimäärät.
  6. Formula 1: Formula 1 on yksi suosituimmista moottoriurheilun lajeista vedonlyönnin kannalta Suomessa.

Nämä ovat vain muutamia suosituimmista vedonlyöntilajeista Suomessa. On kuitenkin tärkeää muistaa, että vedonlyöntiin liittyy aina riski, ja pelaajan tulee pelata vastuullisesti ja asettaa itselleen selkeät rajat.

Suomalaiset ja Formula 1 2023

Formula 1 on suosittu urheilulaji Suomessa, ja suomalaiset ovat olleet vahvasti edustettuina sarjassa vuosien ajan. Suomalaiset kuljettajat ovat menestyneet sarjassa erinomaisesti, ja Suomi onkin yksi Formula 1:n menestyneimmistä maista suhteessa asukaslukuun.

Suomalaisten menestyneimpiä Formula 1 -kuljettajia ovat olleet Kimi Räikkönen, Mika Häkkinen, Keke Rosberg sekä Valtteri Bottas. Räikkönen ja Häkkinen ovat voittaneet maailmanmestaruuden kerran kumpikin, kun taas Rosberg ja Kovalainen ovat voittaneet yhden kilpailun kumpikin. Mutta vastaavasti Keken poika Niko, voitti MM-mestaruuden!

Suomalaiset ovat tunnettuja intohimoisina Formula 1 -faneina, ja Suomessa onkin monia faniklubeja ja -tapahtumia, joissa fanit voivat seurata kilpailuja yhdessä ja jakaa kokemuksiaan. Formula 1 -kilpailut ovat myös suosittuja televisio- ja livetapahtumia Suomessa, ja niitä seuraa vuosittain miljoonat suomalaiset.

Formula 1 on siis suosittu urheilulaji Suomessa, ja suomalaiset ovat vahvasti mukana sarjassa niin kuljettajina kuin faneinakin.

Valtteri Bottas

Valtteri Bottas on suomalainen Formula 1 -kuljettaja, joka on kilpaillut sarjassa vuodesta 2013 lähtien. Bottas aloitti uransa Williams-tallissa, jossa hän kilpaili kolme kautta ennen siirtymistään Mercedes-talliin kaudelle 2017, josta sitten nykyiseen työpaikkaansa Alfa Romeolle.

Bottas on osoittautunut erittäin kilpailukykyiseksi kuljettajaksi Formula 1:ssä, ja hän onkin saavuttanut urallaan useita voittoja ja palkintosijoja. Kaudella 2019 hän sijoittui sarjassa kolmanneksi ja kaudella 2020 neljänneksi. Bottas on myös ollut mukana voittamassa Mercedes-tallin valmistajien mestaruutta useina kausina.

Bottaksen nopeus ja taito ovat saaneet kehuja F1-maailmassa, ja hän on tunnettu vahvasta kilpailuasenteestaan ja kyvystään pitää hermonsa kurissa paineen alla. Lisäksi Bottas on tunnettu hyvästä yhteistyöstään tallikaverinsa Lewis Hamiltonin kanssa, joka on johtanut Mercedes-tallin menestykseen useana kautena.

Alfa Romeo ja Bottas 2023

Alfa Romeon suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas sanoo, että hänen tilanteensa uuden F1-kisakauden alkaessa Bahrainissa on ”massiivisesti helpompi” verrattuna viime kauteen. Syynä tähän on se, että Bottas aloittaa toisen kautensa Alfa Romeolla ja tallin toimintatapoihin tutustuminen on jo takana.

Bottaksen mukaan Alfa Romeon keskittyminen alkuvuodesta on ollut simulaattoreissa, testeissä ja alkavan kauden ensimmäisissä kisoissa. Bottaksen mukaan verrattuna vuodentakaiseen, talli on ehdottomasti askeleen edellä ja ensimmäisissä testeissä oli vähemmän ongelmia. Tämä antoi paremman käsityksen uudesta kokonaisuudesta ja paremmat mahdollisuudet palkintopallisijoituksiin.

Bottaksen mukaan myös tallikaveri Zhou Guanyu on kehittynyt ja hänen palautteensa taso on noussut. Bottas uskoo, että Alfa Romeolla on mahdollisuudet kehittyä, olla tasaisempia ja saada parempia sijoituksia ajajien ja valmistajien MM-sarjoissa.

Yhteenvetona Bottas odottaa innolla uutta kisakautta Alfa Romeon tallissa ja uskoo, että talli on ottanut askeleen eteenpäin verrattuna viime kauteen.

F1-kauden avauskilpailu ajetaan sunnuntaina Sakhirissa Bahrainissa.