Tanskalainen frederisksbergiläinen tuomioistuin on päättänyt, että Tanskan pelialan sääntelyviranomainen Spillemyndigheden voi jatkaa 82 lisensoimattoman verkkosivuston estämistä, jotka tarjoavat laittomia uhkapelimuotoja tanskalaisille kuluttajille -tämä on suurin määrä mitä korkein sääntelyviranomainen on koskaan estänyt yhdessä täytäntöönpanotoimessa.

Sääntelytoimi on kahdeksas kerta, kun Spillemyndigheden on väittänyt oikeudessa, että lisensoimattomat verkkosivustot on estetty maan vuoden 2012 uhkapelilain jälkeen, jolloin uhkapeliala vapautettiin osittain ja sääntelyviranomainen alkoi estää sivustoja. Lain voimaantulon jälkeen yhteensä 227 kohdetta on estetty.

Estettyjen sivustojen kokonaismäärä on kuitenkin suurempi. Sitä verrataan 55 verkkosivustoon, jotka sääntelyviranomainen esti vuonna 2021.

Sääntelyviranomainen valvoo online-pelimarkkinoita havaitakseen laittoman uhkapelaamisen – osittain automaattisten hakujen avulla – mutta myös tutkimalla yleisön ja yritysten antamia tietoja.

Jos Spillemyndigheden toteaa, että verkkosivusto tarjoaa luvattomia onnenpelejä, se pyytää ensin operaattoria lopettamaan toiminnan. Jos he eivät tee niin, sääntelyviranomainen menee oikeuteen pyytääkseen tanskalaisia Internet-palveluntarjoajia estämään sivuston.

Verkkosivuston katsotaan olevan suunnattu kuluttajille, jos sen ominaisuudet on suunniteltu vetoamaan tanskalaisiin pelaajiin, kuten palvelujen tarjoaminen tanskan kielellä, Tanskan valuutan tai maksukorttien hyväksyminen, jotka toimivat vain Tanskassa, mukaan lukien tanskalainen asiakaspalvelu, sekä yhteyden muodostaminen digitaalisen jakelualustan Steam kautta.

Spillemyndighedenin johtaja Anders Dorph sanoi lausunnossaan: ”Spillmyndigheden perustettiin varmistamaan puitteet oikeudenmukaisille uhkapelimarkkinoille. Yksi tärkeimmistä tehtävistämme tässä yhteydessä on suojella pelaajia laittomalta uhkapelaamiselta ja varmistaa, että he eivät altistu rahapelien tarjoajille, joilla ei ole lisenssiä Tanskassa.”

Dorph jatkoi ja huomautti, että lisensoimattomien sivustojen jatkuva lähettäminen ei ollut oikeudenmukaista sääntöjä noudattaville operaattoreille:

”Samalla on erittäin tärkeää, että varmistamme, että operaattorit, joilla on lupa tarjota uhkapelejä Tanskassa, voivat harjoittaa liiketoimintaansa hallituin ehdoin, ja siksi työmme laittomien verkkosivustojen estämiseksi on erittäin tärkeää.”

Uutinen tapahtuu Tanskan kansallisen rahanpesun vastaisen strategian äskettäisen ravistelun yhteydessä, ja Spillemyndigheden on mukana oikeusministeriön johtamissa ponnisteluissa.