Vaikka Suomen rahapelimonopoli Veikkaus on ollut median kynsissä ja toimintaa on vähennetty vähentämällä automaatteja kaupoista ja esimerkiksi Suomen Lidl otettua omatoimisesti Veikkauksen automaatit pois kaupoista, on yrityksen toiminnan tulos säilynyt hyvällä tasolla.

Vuoden 2021 ensimmäinen puolikas tuotti Veikkaukselle yli 330 miljoonaa euroa nettivoittoa vaikka liikevaihto tipahti vuodessa 13,2 %. Nyt liikevaihto oli tammikuusta kesäkuun loppuun 527 miljoonaa kun se viime vuonna oli 607 miljoonaa.

Veikkaus itse kertoo putoamisen johtuvan koronarajoituksista ja siitä että sen pelikoneeet ovat olleet neljä kuukautta näistä kuudesta kuukaudesta kiinni.

Koronavaikutuksen arvellaan olevan alkuvuoden osalta noin 150 miljoonaa euroa

Veikkauksen paras tulonlähde on sen ilmoituksen mukaan yhä erilaiset lottopelit, vaikka niiden liikevaihto tipahti 4,3 % mutta on yhä noin 60 % koko liikevaihdosta. Kun vastaavasti kasinopelien pelimäärät putosivat 38,5 % automaattien ollessa suljettuna, ja samalla urheiluvedonlyönti kuitenkin kasvoi 31,4 %!

Alkuvuoden tuloksesta Veikkaus teki 55 % online ja 45 % jälleenmyyntikanavien kuten kaupat ja kioskit, kautta.

Veikkaus myös laski kuulujaan 28,6%:lla joka tuli 30,3% provisiovähennyksestä myyntipaikoilta sekä automaattien paikkamaksuista tuli säästöä 16,9 miljoonaa.

Veikkaus kuitenkin sai verohyötyjä valtion alennettua veroa 12,5 %:sta 5,5 prosenttiin vuodelle 2021 ja sitä kautta Veikkaus sai 60,5 % vähemmän veroa maksettavaksi – ja maksoi alkuvuodesta siis 128,89 miljonaa arpajaisveroa.

Tulos siis laski alkuvuonna vain 2,5 miljoonaa verrattuna viime vuoteen. Veikauksen toimitusjohtja Olli Sarekoski kertoikin tiedotustilaisuudessa, että korona kuritti Veikkausta kovalla kädellä, mutta samalla yritys on pystynyt kehittämään ja laajentamaan sen online pelivalikoimaa.

Tämä vuosi toi Veikkauksen pelaajille myös tappiorajat, jotka ovat nyt 2000 euroa kuukaudessa ja 500 euroa päivässä.

Veikkaus on myös vähentämässä henkilökuntaansa vielä tämän vuoden aikana noin 200 henkilöllä ja neuvottelut koskevat 830 henkilökunnan jäsentä.