UK:n eli Englannin peliviranomainen Gambling Commission on asettanut Rankin tytäryhtiö Daub Alderneylle lähes kuuden miljoonan punnan sakon.

Daub Alderney operoi Kittybingoa sekä Regalwinsiä, ja Gambling Commission on tutkimuksissaan löytänyt vajavaisuuksia yrityksen toiminnassa sosiaalisen vastuullisuuden sekä rahanpesun estämisen kohdissa.

Daub Alderney kuuluu Stride Groupiin, jonka Rank Group osti lokakuussa 2019, ei ole tehnyt tarpeellisia muutoksia toiminnassaan ongelma pelaamisen ehkäisemiseksi – tutkimuksissa paljastui useita tällaisia tilanteita tammikuun 2019 ja maaliskuun 2020 välisenä ajanjaksona. Esimerkiksi yksi pelaaja hävisi yli 45 000 puntaa neljässä kuukaudessa, ja vaikka nähtävillä oli selvät ongelmapelaamisen merkit sisältäen mm. neljän eri maksukortin käyttämisen per päivä ja jopa 133 874 punnan nostot!

Eräässä toisessa tapauksessa Daub Alderney lähetti vain pari turvallisen pelaamisen muistutusta ja yhden popup huomautuksen pelaajalle, joka hävisi 40 500 puntaa.

Tutkimuksissa kävi myös ilmi että Daub Alderneyn omat sisäiset prosessit rahanpesun estämiseksi ja anti-terrorimiä varten olivat ala-arvoiset. Esimerkisi pelaaja pystyi tallettamaan 41 500 puntaa pelitillle ilman kyselyitä. Daub Alderney sai myös kirjallisen varoituksen.

Gambling Commissionin toimitusjohtaja Helen Venn kertoi, että organisaatio tutkii kaikkia operaattoreita samalla tarkkuudella. Commission päätöksestä voi valittaa.

Tämä sakko ei ollut Daub Alderneyn ensimmäinen, vaas vuonna 2018 se sai 7,1 miljoonan punnan sakon koska yrityksen riskienhallinta ei ollut tarpeeksi hyvä.


Gambling Commission hands Rank subsidiary Daub Alderney £5.8m fine

https://igamingbusiness.com/gambling-commission-hands-rank-subsidiary-daub-alderney-5-8m-fine/?utm_source=feedotter&utm_medium=email&utm_campaign=igb_daily&utm_content=httpsigamingbusinesscomgamblingcommissionhandsranksubsidiarydaubalderney58mfine