Ruotsin hallitus on julkaissut tarkempia tietoja selvityksestä, jonka rahapelien valvontaviranomainen Spelinspektionen aikoo toteuttaa tulevista suojatoimenpiteistä maassa, ennen kuin tilapäisiä uuden koronaviruksen (Covid-19) rajoituksia lievennetään.

Väliaikaisten Covid-19 rajoitusten ensimmäinen aste tuli voimaan kesäkuussa 2020 sisälsivät SEK5,000 (£ 428 / € 501 / $ 575) talletuksen yläraja nettikasino mukaan liitetty SEK100 raja bonuksia. 

Toimenpiteiden oli määrä kestää vuoden 2020 loppuun, mutta niitä jatkettiin kesäkuuhun 2021 ja pandemian jatkuessa uudelleen marraskuuhun. Hallitus kuitenkin vahvisti viime kuussa, että rajoitukset poistetaan 14. marraskuuta alkaen.

Toimenpiteiden päättymisen jälkeen hallitus antoi Spelinspektionen tehtäväksi tehdä perusteellinen selvitys väliaikaisista säännöistä ja niiden vaikutuksista maan säännellyille markkinoille.

Tämä nyt paljastettu katsaus käsittelee sitä, miten markkinointi, tarjolla oleva pelivalikoima, pelimuodot ja rahapelien saatavuus kehittyivät maan selviytyessä Covid-19-kriisistä. Sääntelyviranomainen seuraa ja analysoi pelaamisen kulutuksen ja käyttäytymisen kehittymistä keskittyen erityisesti peliongelmiin.

Spelinspektionen ehdottaa myös uusia sääntöjä nykyisen lupajärjestelmän puitteissa vahvistaakseen kuluttajansuojaa Ruotsin markkinoilla auttaakseen torjumaan rahapeleihin liittyviä kansanterveysongelmia.

Hallitus on asettanut toimeksiannon ensimmäiselle osalle alustavaksi määräajaksi 15. maaliskuuta ensi vuonna, ja sääntelyviranomaisen on toimitettava osittainen selvitys tähän päivämäärään mennessä.

Ruotsin rahapelitarkastusviraston on toimitettava toimeksiannon ensimmäisestä osasta osittainen selvitys valtion virastoille (valtiovarainministeriölle) viimeistään 15.3.2022.

Spelinspektionen tekee jatkoanalyysin ja laatii täysimittaisen selvityksen ja toimittaa sen hallitukselle viimeistään 31.10.2023.

Carnival News toimittaa päivttäin uutisia e-urheilusta, sekä viihteestä. Oheessa linkit itse kullekin aiheelle.