Ruotsin hallitus on julkaissut lisätietoja kyselystä, jonka mukaan rahapelien sääntelyviranomainen Spelinspektionen toteuttaa maan tulevia suojelutoimenpiteitä ennen tilapäisten uusien koronavirusrajoitusten (Covid-19) höllentämistä.

Väliaikaiset Covid-19-rajoitukset astuivat voimaan ensimmäisen kerran kesäkuussa 2020 ja sisälsivät 5 000 SEK (£ 428 / € 501 / $ 575) talletuskaton online-kasinolle sekä SEK100-rajan bonuksille.

Toimenpiteiden oli ollut määrä kestää vuoden 2020 loppuun, mutta niiden jatkaminen jatkui kesäkuuhun 2021   ja uudelleen marraskuuhun  pandemian jatkuessa. Hallitus kuitenkin vahvisti viime kuussa, että rajoitukset poistetaan 14.

Ilmoitettuaan näiden toimenpiteiden päättymisestä hallitus antoi Spelinspektionenille tehtäväksi tehdä perusteellisen arvioinnin väliaikaisista säännöistä ja niiden vaikutuksista maan säänneltyihin markkinoihin.

Tämä katsaus, joka on nyt paljastettu, sisältää sen, miten markkinointi, tarjolla ollut pelivalikoima, pelimuodot ja rahapelien saatavuus kehittyivät maan tarttuessa Covid-19-kriisiin. Sääntelijä seuraa ja analysoi, miten rahapelien ja käyttäytymisen kulutus kehittyy, keskittyen erityisesti peliongelmiin.

Spelinspektionen ehdottaa myös uusia sääntöjä nykyisen lupajärjestelmän puitteissa kuluttajansuojan vahvistamiseksi Ruotsin markkinoilla rahapeleihin liittyvien kansanterveysongelmien torjumiseksi.

Hallitus on asettanut tehtävän ensimmäiselle osalle ensi vuoden maaliskuun 15.

Ruotsin pelitarkastuslaitoksen on toimitettava osaraportti toimeksiannon ensimmäisestä osasta valtioneuvoston kansliaan (valtiovarainministeriö) viimeistään 15.3.2022.

Tämän jälkeen Spelinspektionen tekee lisäanalyysejä ja laatii täyspitkän raportin ja toimittaa sen hallitukselle viimeistään 31.10.2023.