Saksan osavaltion rahapelien sääntelyviranomainen – Gemeinsame Glücksspielbehörde der Länder (GGL) – on julistanut täydellisen sodan online-arpajaisten operaattori Lottolandia vastaan – ja kehottanut kaikkia Internet-palveluntarjoajia Euroopan rikkaimmassa maassa estämään ryhmän verkkosivustot.

Tämän vuoden heinäkuun alussa GGL määräsi onnistuneesti useita maksupalveluntarjoajia lopettamaan yhteistyön Gibraltarin pääkonttorin Lottolandin kanssa, kun heille annettiin ensimmäisen kerran valtioiden välinen vastuu ”laittoman uhkapelaamisen torjumisesta” Internetissä tämän vuoden heinäkuun alussa.

He väittävät, että Lottolandin verkkosivustojen – lottoland.com, lottohelden.de ja lottohelden.com – tekemät tarjoukset ovat vetoja  arpajaisten arvonnan tuloksesta sen sijaan, että osallistuisivat varsinaiseen arpajaisten arvontaan.

Ja sellaisenaan ne ovat laittomia Saksan nykyisen liittovaltion vedonlyöntilainsäädännön mukaan.

”Lottoland-nimellä toimivien yritysten verkosto on tarjonnut laitonta uhkapeliä jo vuosia”, GGL väittää.

”Tämä tarjous on erityisen epävarma, koska monet pelaajat uskovat osallistuvansa arpajaispeliin Lottolandissa. Näin ei kuitenkaan ole.

”Nämä tarjoukset eivät ole sallittuja [neljännen] valtion pelisopimuksen perusteella, ja siksi ne on jo kielletty”, he sanoivat virallisessa lausunnossaan.

GGL on nyt uhannut ankarilla kostotoimilla kampanjassaan murskata online-arpajaisten tarjoajat.

”Internet-palveluntarjoajien tietoisuuden lisääminen on erittäin tärkeää. Palveluntarjoajat, jotka eivät pysty estämään pääsyä luvattomiin tarjouksiin GGL:n määräyksestä huolimatta, uhkaavat saada vakavia rangaistuksia”, varoitti GGL:n hallituksen jäsen Ronald Benter.

Lottoland puolestaan väittää, että se on erotettu erityiskohtelusta, koska GGL ”yrittää säilyttää virallisten valtion arpajaisten monopolin”.

”On selvää, että valtion omistama GGL haluaa luoda tosiasioita valtion arpajaisyhtiöiden ja liittovaltioiden puolesta suojellakseen jäljellä olevaa arpajaismonopolia ja eliminoidakseen kilpailijat arpajaissektorilta – puhtaasti verotuksellisista syistä”, he vastasivat vastamaksulla.

Toivon pilkahdus

Lottoland väittää, että pääsyn kieltäminen heidän verkkosivustoilleen rikkoo EU: n lainsäädäntöä.

”Tilausten estäminen on yleensä kielletty palveluntarjoajiin nähden palvelujen vapaan liikkuvuuden suojelualueella Euroopassa”, he sanoivat.

Ja Lottery iGamers väittävät lisäksi, että he loivat Lottoland Deutschland GmbH -tytäryhtiönsä oikeushenkilöksi vuonna 2020 – ja ovat maksaneet veroa Saksassa koko sen toimintahistorian ajan.

”[Jatkamme] tapauksemme puolustamista valtion vastuukanteilla kolminumeroisella miljoonalla alueella”, he varoittivat.

Johon GGL: n toimitusjohtaja Benjamin Schwanke vastasi: ”[Tehtävämme] on panna johdonmukaisesti täytäntöön valtion uhkapelisopimus ja siten laki ja järjestys.

”Ensisijainen tavoitteemme [huonojen] markkinoiden torjunnassa on täytäntöönpano palveluntarjoajia vastaan, jotka eivät ole virallisella [hyvien] listalla.”

Silti Schwanke jätti myös oikeudellisen toivon pilkahduksen Lottolandin kiusaamisesta myöntämällä, että kaikki GGL-toimet olivat edelleen ”oikeudellisen valvonnan alaisia”.

Lähde: https://igamingfuture.com/facing-blitzkrieg-lottoland-runs-out-of-gluck-in-germany/