Ruotsin hallinto-oikeus on hylännyt Frankfredin ja Klirr-operaattori XC Gamingin valituksen sen jälkeen, kun yritys määrättiin maksamaan viime vuonna 5 miljoonan Ruotsin kruunun sakko bonusten laiminlyönnistä.

XC oli Spelinspektionen-pakotteiden kohteena viime vuonna, koska sääntelyviranomainen totesi, että yritys antoi useita bonuksia yhteensä 21 000 SEK (£ 1,774 / € 2,058 / $ 2,400) pelaajalle rekisteröitymisen jälkeen.

Ruotsin nykyisessä rahapelijärjestelmässä, joka tuli voimaan vuonna 2019, operaattorit voivat tarjota pelaajille vain yhden bonuksen, kun he rekisteröityvät ensimmäisen kerran.

Nämä puutteet olivat XC:n aiemmassa omistuksessa, ja sääntelyviranomainen totesi erityisesti, että uusi omistaja The Mill Adventure oli ryhtynyt toimiin korkeamman huolellisuusvelvollisuuden varmistamiseksi.

Asia sai alkunsa siitä, että XC:lle myönnettiin alun perin vain kahden vuoden toimilupa markkinoiden avautuessa. Spelinspektionen sanoi, että sen voi osoittautua ”vaikeaksi” täyttää tietyt vaatimukset, koska se on kysynyt yrityksen kokoa ja kykyä toteuttaa tiettyjä rutiineja tuolloin.

Tämän vuoksi sääntelyviranomainen päätti esittää operaattorille tiettyjä lisäkysymyksiä. Yksi näistä kysymyksistä koski XC:n eniten talletettavaa asiakasta koskevia toimenpiteitä.

Nämä tiedot paljastivat, että asiakas oli saanut operaattorilta vähintään kuusi talletusta, jotka vaihtelivat 1 500–7 500 kruunussa. Lisäksi XC: n viestit viittasivat ”lahjaan” pelaajalle, kun taas pelaaja viittasi samppanjapullon vastaanottamiseen.

”Yhteensä pelaaja on siis saanut vähintään 21 000 SEK  ja useita muita lahjoja yritykseltä katsauskaudella”, sääntelyviranomainen sanoi.

Spelinspektionen totesi, että samaan aikaan operaattori huomasi asiakkaassa ”eskaloituvan pelaamisen” kuvion ja lähetti vastuullista muistutusta rahapelaamisesta.

Maaliskuussa 2020 The Mill Adventure osti XC:n, jolla ei Spelinspektionenin mukaan ollut vaikutusta toimintaan sen tutkimalla ajanjaksolla.

”The Mill Adventure haluaa taata, että yhtiö noudattaa nyt täysin pelilakia ja ilmoittaa, että on ryhdytty erityistoimiin sen varmistamiseksi, että hoitovelvollisuutta ja pelivastuuta koskevia säännöksiä noudatetaan”, sääntelyviranomainen sanoi.

Yritys valitti rangaistuksesta maan hallinto-oikeuteen (Förvaltningsrätten). Oikeus kuitenkin katsoi, että koska asiaan liittyvät puutteet olivat ”erittäin vakavia”, seuraamus oli ”oikeasuhteinen”.