Peliviranomaiset kehottavat DoJ:tä ryhtymään toimiin offshore-uhkapelien suhteen

Seitsemän rahapelivaltion peliviranomaisen koalitio on allekirjoittanut kirjeen, jossa vaaditaan, että Department of Justice (DoJ) ryhtyisi toimiin offshore-uhkapelitarjonnan leviämisen torjumiseksi.

Peliviranomaiset ovat lähettäneet oikeusministeriöön kirjeen jossa vaaditaan että he ryhtyisivät toimiin.

Kirjeen allekirjoittajien joukossa oli edustajia joistakin suurimmista peliosavaltioista, kuten New Jerseystä, Illinoisista ja Nevadasta, sekä Michiganista, Louisianasta, Mississippistä ja Coloradosta. Osavaltiot pyysivät DoJ:ta puuttumaan luvattomien uhkapelien leviämisen aiheuttamiin ”merkittäviin uhkiin”, joita sääntelijät eivät pysty torjumaan itse.

Michigan Gaming Control Boardin (MGCB) toiminnanjohtaja Henry Williams ilmoitti henkilökohtaisesti nimensä Nevada Gaming Control Boardin (NGCB) puheenjohtaja Kirk D. Hendrickille. Koalitio lähetti kirjeen oikeusministeri Garlandille.

”Michiganissa tiukat lait ja säännöt säätelevät Internet-pelaamista ja urheiluvedonlyöntiä ja tarjoavat kuluttajansuojaa, lisäävät luottamusta ja varmistavat reilun ja rehellisen pelaamisen”, Williams sanoi. ”Olemme valmiita auttamaan Yhdysvaltain oikeusministeriötä kaikin mahdollisin tavoin, kun se pyrkii valvomaan Yhdysvaltain lakeja kansalaisiamme hyödyntäviä offshore-peliyrityksiä vastaan.”

Valtion peliviranomaiset korostavat laittomien uhkapelien riskejä

Kirjeessä viranomaiset totesivat offshore-pelaamisen aiheuttamat vaarat korostaen vastuullisiin peliohjelmiin tehtyjen investointien puutetta, iän varmistusvaatimusten puuttumista sekä rahanpesuriskiä.

Peliviranomaiset korostivat myös, että luvattomalla sektorilla ei ole takeita reilusta pelistä, eikä se maksa valtion veroja. Offshore-toimintaan ei myöskään sovelleta lupavaatimuksia toisin kuin laillisilla toimijoilla.

”Valtion peliviranomaiset, kuten MGCB, varmistavat, että operaattorit tarjoavat tuotteita, jotka läpäisevät tekniset standardit ja testaukset, ja vaadimme myös operaattoreita noudattamaan raportointivaatimuksia”, Williams lisäsi. ”Offshore-operaattorit kehuvat valtion säädöksiä ja tarjoavat tuotteita, jotka eivät suojele yleisöä, mikä huolestuttaa suuresti minua ja muita osavaltion peliviranomaisia.”

Alkuperäinen artikkeli on luettavissa täältä.

Tuomme teille päivittäin uusia artikkeleita rahapelien maailmasta joten mikäli kyseinen aihe kiinnostaa, olethan myös jatkossa kuulolla!