Playtechin vuositulot nousivat viime vuonna 25 prosenttia, kun peliohjelmistojen toimittaja jatkoi neuvotteluja aasialaisten sijoittajien kanssa mahdollisesta yritysostosopimuksesta.

Yhtiön oikaistu ydintulos oli 317 miljoonaa euroa (265 miljoonaa puntaa), kasvua 25 prosenttia 12 prosentin liikevaihdon hyppäyksellä 1,2 miljardiin euroon, mikä johtui vahvasta kehityksestä yritysten välisessä toiminnassa erityisesti Latinalaisessa Amerikassa.

Mutta Playtech varoitti sijoittajia siitä, että on olemassa vaara, että sen toiminta häiriintyy Ukrainan sodasta, jossa sillä on 700 työntekijää, kun se on jo keskeyttänyt liiketoiminnan Venäjällä.

Playtechin jatkuvien toimintojen tulos ennen veroja oli 605 miljoonaa euroa, kun se oli 52,7 miljoonaa euroa tappiollinen.

Vahvaa tulostamme tukee B2B-liiketoimintamme, erityisesti valtava kasvu, jota olemme nähneet Amerikassa. Olemme todella edistyneet Yhdysvaltojen strategiamme täytäntöönpanossa, jota tukevat uudet lisenssit, uudet lanseeraukset ja uudet kumppanuudet, ja jatkamme latinalaisen Amerikan vahvuudesta vahvistumiseen, jota poijuttavat uudet strategiset sopimukset koko alueella.

Toimitusjohtaja Mor Weizer

B2C: ssä tarina on samanlainen, ja Snaitech ylittää edelleen markkinat ja saavuttaa ykkösbrändin aseman urheiluvedonlyönnissä ja vähittäiskaupassa Italiassa. Makrotaloudellinen kuva on tietenkin epävarma, mutta olemme aloittaneet vuoden 2022 vahvasti, ja kun yrityksemme jatkavat toimintaansa, luotamme kykyymme jatkaa strategiamme noudattamista.

Konsernin vahva online-suorituskyky kompensoi sulkujen osuman ja nosti B2B:n liikevaihdon 11 prosentin kasvun kiinteällä valuutalla 554 miljoonaan euroon. Americasin liikevaihto nousi 64 prosenttia konsernin B2B-tarjouksesta 101,3 miljoonaan euroon.

Playtechin Live Casino -käsivarsi kasvoi voimakkaasti, ja se avasi viime vuonna neljä uutta laitosta ympäri Yhdysvaltoja ja Eurooppaa.

Yhtiö nimitti Brian Mattingleyn puheenjohtajakseen viime vuoden kesäkuussa, joka sanoi tänä aamuna, että hallitus ”luottaa edelleen ryhmän pitkän aikavälin näkymiin”.

Playtech kertoi myös, että Aristocratin suosittelema tarjous ei saanut tarvittavaa osakkeenomistajien hyväksyntää, mutta sanoi, että keskustelut TTB-sijoittajaryhmän kanssa sen mahdollisesta tarjouksesta yritykselle olivat käynnissä.

Playtechin ehdotettu myynti Australian raha-automaattivalmistaja Aristocratille romahti helmikuussa sen jälkeen, kun 44 prosenttia äänioikeutetuista sijoittajista hylkäsi kaupan kokouksessa.

Playtechin osake nousi aamukaupassa ja oli 2,22 prosentin eli 13,50 p:n nousussa 622,00p:ssä hieman ennen kello 9.30:tä. Yhtiön osakekurssi on noussut yli 40 prosenttia viimeisen vuoden aikana.