Monacossa asuva suomalainen pokerimiljonääri Patrik Antonius paljastaa voittaneensa uransa aikana nettipokerista noin 30 miljoonaa dollaria. Aiemmin Antoniuksen tienesteistä on liikkunut ainoastaan huhuja ja ulkopuolisten arvioita. Monacoon Antonius kertoo muuttaneensa verotuksellisista syistä.

Pokerimiljonääri Patrik Antonius paljastaa LAST CALL -pokeridokumenttisarjassa voittaneensa uransa aikana nettipokerista noin 30 miljoonaa dollaria. Antoniuksen omien sanojensa mukaan hän on historian eniten nettipokerissa voittanut pelaaja.

– Sen mä tiedän, että olen voittanut netistä enemmän kuin kukaan muu pelaaja. Jos itse arvioin voittojani, niin sanoisin, että nettipokerista olen voittanut 30 miljoonaa, Antonius kertoo rap-tähti Dan ”Uniikki” Tolppasen haastattelussa.

Antoniuksen mukaan hänen tienestinsä jakautuvat aikaan ennen ja jälkeen vuotta 2007, jolloin pelaajien voittoja alettiin seuraamaan. Lähes kaikki voitot Antonius saalisti nyt jo suljetulla Full Tilt -nettipokerisivustolla.

– Jo ennen kuin pelaajien voittoja alettiin seuraamaan, olin voittanut varmaankin lähemmäs 10 miljoonaa. Kun voittoja alettiin seuraamaan 2007, pelkästään yhdellä Full Tiltin tilillä minulla oli voittoja yli 10 miljoonaa. Sanoisin, että Full Tiltiltä tuli voitettua noin 20 miljoonaa ja 10 miljoonaa ennen sitä. Nettipelit kuolivat totaalisesti, kun Full Tilt suljettiin, Antonius muistelee.

Nettipokeri mahdollisti rakettimaisen nousun miljonääriksi ja muuton Monacoon

Antoniuksen pokeriura lähti satumaiseen nousuun vuonna 1999, kun hän teki ensimmäisen talletuksen nettipokeriin. Miehen ansiot nousivat miljooniin jo muutamassa vuodessa.

– Kun joulukuussa 1999 talletin nettipokeriin 200 dollaria, niin kahden kuukauden päästä minulla oli kasassa 30 000 dollaria. Siitä vuoden päästä kasassa oli 100 000, seuraavana vuonna 400 000 ja siitä seuraavana vuonna yli 2 miljoonaa.

Menestyksen myötä myös muutto ulkomaille tuli ajankohtaiseksi. Ensin Antonius muutti vuodeksi Sveitsiin. Tämän jälkeen tie vei kahdeksi vuodeksi Las Vegasiin, josta Antonius muutti Monacoon.

­– Olin vähän pakotettu muuttamaan pois Suomesta, koska verotus voittosummissani oli niin korkea. Tähän vaikutti myös se, että tuohon aikaan Suomen verottajalla ei ollut järjestelmää pokerin pelaajia varten, kun taas nykyään EU:n sisäiset voitot ovat verovapaata. Monacoon päädyin siksi, että halusin oman tukikohtani olevan Euroopassa. Ensimmäisinä vuosina en tykännyt Monacosta, mutta nyt olen täällä asumiseen todella tyytyväinen, Antonius kertoo.

Lähteenä olevat LAST CALL -sarjan jaksot löydät alla olevista linkeistä:

LAST CALL – Pokeridokumentti | Episode 2: The Prince of Monaco: https://www.youtube.com/watch?v=uOQIOYDwCZ8

LAST CALL – Pokeridokumentti | Episode 3: The Prince of Monaco pt. II: https://www.youtube.com/watch?v=0wJ8dGB6bkU

Last Call on Pokerihuoneen tuottama pokeridokumenttisarja, jonka vastaavina tuottajina toimivat toimivat Miikka Anttonen, Matti Harju, Antti Tiainen sekä Dan ”Uniikki” Tolppanen.