Ontario ja sen alkoholi- ja pelikomission (AGCO) uudet ohjeet varoittavat toimilupaa hakevia toimijoita lopettamaan toimintansa, kun maakunnan igaming-markkinat avautuvat 4. huhtikuuta.

Yritysten on lopetettava kaikki toimintansa Kanadan suurimmassa provinssissa, tai sääntelyviranomainen hylkää rekisteröintihakemuksensa.

Ennen Ontarion julkaisua 4. huhtikuuta AGCO on myöntänyt lisenssit sellaisille operaattoreille kuin PointsBet, theScore, Rivalry , Rush Street Interactive ja 888 .

Lisäksi LeoVegas ilmoitti tänään rekisteröityneensä operaattoriksi, mikä tarkoittaa, että se on vain askeleen päässä täyden lisenssin saamisesta.

Nyt sääntelyviranomainen on julkaissut oppaan ”auttaakseen Internet-pelaamisen toimijoita rekisteröinnin hakemisessa”. Tässä oppaassa esitetään suunnitelmia ryhtyä ”voimakkaisiin toimiin puuttuakseen jäljellä olevaan sääntelemättömään Ontarion markkinoiden toimintaan yhteistyössä lainvalvontaviranomaisten kanssa”.

Kaikkien yritysten, jotka hakevat rekisteröintiä ennen 4. huhtikuuta lanseerausta, on lopetettava toimintansa Ontariossa siitä hetkestä lähtien, kun AGCO on hyväksynyt niiden rekisteröinnin.

Lisäksi näiden yritysten on lopetettava kaikki mahdolliset yhteydet toiseen Ontarion sääntelemättömillä markkinoilla toimivaan yritykseen, kun ne ovat vastaanottaneet rekisteröinnin.

Sillä välin jokainen toimija, joka hakee 4. huhtikuuta jälkeen, mutta jatkaa toimintaansa Ontariossa ilman lupaa tästä hetkestä lähtien – tai jolla on yhteys operaattoriin, joka tekee niin – ”riskin, ettei heidän rekisteröintihakemustaan ​​hyväksytä”.

”Asettamalla näitä vaatimuksia haluamme varmistaa operaattoreille sujuvan ja tehokkaan siirtymisen säänneltyyn igaming-järjestelmään”, AGCO sanoi.

Ontario liittyy Alankomaihin ja vaatii operaattoreita poistumaan sääntelemättömiltä markkinoiltaan, jos he haluavat saada toimiluvan. Kun Alankomaiden hallitus ilmoitti tästä politiikasta, useat operaattorit, kuten 888, Kindred, Entertain, Casumo, Betsson ja LeoVegas, vetäytyivät.

Lisensoidun igamingin lanseeraus Ontariossa seuraa lähes kolmen vuoden työtä sen jälkeen, kun lääninhallitus paljasti suunnitelmansa arpajaisten online-uhkapelimonopolin lopettamiseksi huhtikuussa 2019. Vuonna 2020 hallitus otti käyttöön lain, joka mahdollistaa lupajärjestelmän.

Syyskuussa 2021 maakunta julkaisi lopulliset  standardinsa  online-vedonlyönnistä ja -pelaamisesta. Nettipelaamisen  sääntöihin  kuuluu automaattipelin kieltäminen ja kolikkopelien vähimmäispyörimisnopeus 2,5 sekuntia.

On kuitenkin herännyt kysymyksiä siitä, onko tapa, jolla Ontario aikoo avata markkinansa, Kanadan rikoslain mukainen.

Carnival News toimittaa päivttäin uutisia e-urheilusta, sekä viihteestä. Oheessa linkit itse kullekin aiheelle.