Miljardööriperhe Coates omistaa Bet365 firman ja maksoi 2020 yli puoli miljardia puntaa veroja! Rahapelaamisella rikastunut Coatesin perhe eli Denise, John ja Peter Coates maksoivat 573 miljoonaa puntaa veroja 2020, ja olivat siten UK:n suurin veronmaksaja.

Denise Coates perusti Bet365 vuonna 2000 ja näiden 20 vuoden aikana yrityksestä on kasvanut yksi Euroopan suurista rahapelialanoperaattoreista. Heidän nyt maksavansa vero vuodessa vastaa 62 725 valtion maksamaa eläkettä.

Denisen oman omaisuuden arvoksi on arveltu noin 10 miljardia puntaa. Hänen Betfred yrityksenä työllistää 4600 ihmistä ja toimii maailmanlaajuisesti urheiluvedonlyönnin, pokerin, kasinopelien sejä bingon parissa. Yrityksen liikevaihto liikkuu kolmen miljardin luokassa ja tuottoa se tekee lähemmäs miljardin vuodessa. Denise itse omistaa puolet yrityksestä, veli John vetää firmaa Denisen kanssa ja isä Peter toimii hallituksen puheenjohtaja. Kaikesta on kiittäminen Denisen loistavaa matemaattista osaamista ja oikeita liikkeitä juuri oikeaan aikaan. Mensan listoilla hän olisi top 1% luokassa!

Perheellä oli ennen Bet365 oma pieni ketju, mutta vuonna 2000 neiti Coates sai puhuttua perheensä laittamaan kaikki yhden uuden kortin varaan – Bet365.com syntyi. Nykyään perhe omistaa myös jalkapalloseura Stoke Cityn.

Seuraavana listalla olisi ollut miljardööri Glenn Gordon (alkoholi), joka hänkin maksoi yli 436 miljoonaa puntaa veroja ja kolmantena Fred ja Peter Done (peliala), jotka maksoivat sitten enää 191 miljoonaa puntaa.

Doneilla on 1 650 vedonlyöntitoimiston ketju, joka toimii Betfred brandin alla. Miesten tausta on köyhä Manchester ja koulun lopetttamminen 15 vuotiaana, jolloin pojat siirtyivät tekemään töistä isän laittomassa vedonlyöntibisneksessä. He avasivat lopulta ensimmäisen oman toimiston 1967, voitettuaan omat vetonsa Englannin World Cup voitossa. Veljekset omistavat myös Peninsula Business Services yrityksen, jolla sitten on omistuksia yli kymmenessä yrityksessä lakiasioista terveyspalveluihin. Nykyään Fre on 76-vuotias ja Peter 71 ja heidän yhteenlaskettu omaisuutensa on noin 1,25 miljardia puntaa (Englannin noin 117.rikkain).