Malta Gaming Authority (MGA) on peruuttanut eGaming Labin, M-Hub Gamingin ja Morpheus Gamesin lisenssit, koska ne eivät ole maksaneet lisenssimaksujaan.

Kaikkien kolmen yrityksen katsottiin rikkoneen Maltan pelien noudattamista ja täytäntöönpanoa koskevien säännösten 10 (1) (a) ja sääntöä 9, jotka liittyvät MGA:lle maksettaviin maksuihin.

eGaming Labin tapauksessa MGA sanoi, että yritys ei suorittanut lisenssimaksuja MGA:lle, ja yhteensä 50 083 euroa (43 950 puntaa/52 600 dollaria) on tällä hetkellä velkaa sääntelyviranomaiselle.

Maltan sääntelyviranomainen sanoi, että eGaming Labin on edelleen maksettava tämä summa lisenssin peruuttamisesta huolimatta, ja yrityksellä on viisi työpäivää ilmoituksen päivämäärästä (29. marraskuuta) jäljellä olevien maksujen maksamiseen.

Morpheus Games ei myöskään suorittanut maksuja sääntelyviranomaiselle maan lisenssiehtojen mukaisesti. MGA:n mukaan Morpheus Games on velkaa viranomaiselle 80 775 euroa, ja sille annettiin myös viisi työpäivää aikaa maksaa nämä maksut ilmoituksen päivämäärästä alkaen.

MGA ei paljastanut M-Hub Gamingilta maksettavaa summaa eikä vaatinut maksujen suorittamista.

Kuitenkin, kuten myös eGaming Labin ja Morpheus Gamesin tapauksessa, M-Hub Gaming määrättiin poistamaan kaikki viittaukset MGA:han ja sen nyt peruutettuun viranomaishyväksyntään.

Malta Gaming Act -lain mukainen valitusoikeus

Malta Gaming Actin 43 artiklan 1 kohdan mukaisesti jokaisella yrityksellä on oikeus valittaa lisenssien peruuttamispäätöksestä, jos he tuntevat olevansa loukkaantuneita päätöksestä.

eGaming Labilla, M-Hub Gamingilla ja Morpheus Gamesilla on 20 päivää aikaa valittaa hallinnolliseen muutoksenhakutuomioistuimeen niiden ilmoitusten päivämäärästä, joista kukin jätettiin 29. marraskuuta.

MGA paljasti vuoden 2021 vuosikertomuksessaan, että sen peruuttamien lisenssien määrä oli romahtanut sinä vuonna, koska Maltan sääntelyviranomainen valitsi sen sijaan lievempiä rangaistuksia, kuten varoituksia useammin.