Malta Gaming Authorityn (MGA) on määrä ottaa käyttöön ”yksityiskohtaiset pelaajien suojausohjeet lisenssinhaltijoille”, ja se on avannut konsultaation aiheesta.

Sääntelyviranomainen käynnisti viime viikolla ”suljetun konsultaation”, joka kattaa ”lisenssinhaltijoiden velvoitteet, jotka koskevat heidän vastuullisen pelaamisen käytäntöjään ja menettelyjään, ja viiden haitan merkinnän käyttöönoton, jotka lisenssinhaltijoiden on otettava huomioon määrittäessään tehokkaita toimenpiteitä ja prosesseja ongelmapelaamisen havaitsemiseksi ja käsittelemiseksi”.

Tämä on sen mukaan seurausta siitä, että ”alan asiantuntija” on tarkistanut pelaajasuojadirektiivinsä, sekä MGA:n tutkimuksen ja sen vastuullisen pelaamisen yksikön työn.

Kuulemista ei ole vielä julkaistu MGA:n verkkosivustolla suljetuista kuulemisista. MGA:n lisenssinhaltijoilla on 14. lokakuuta asti aikaa vastata sen sisältämiin ehdotuksiin, jotka toteutetaan Malta Player Protection -direktiivin muutosten muodossa.

Koska asiakirja on suljettu kuuleminen, vain MGA:n lisenssinhaltijat voivat vastata.

Lisäksi MGA muistutti lisenssinhaltijoita vaatimuksesta laatia sovittuja menettelyjä koskeva raportti, jossa selitetään heidän menettelynsä pelaajien varojen hallussapidossa ja mahdollisissa voitoissa.

Viime kuussa MGA paljasti vuosikertomuksessaan, että se oli peruuttanut vain seitsemän lisenssiä vuonna 2021 eikä myöntänyt yhtään lisenssin keskeyttämistä, kun vuonna 2020 niitä oli 14 peruutusta ja kolme keskeyttämistä. Sen sijaan sääntelyviranomainen määräsi vuoden aikana enemmän rangaistuksia.

Vuoden 2021 aikana Malta asetettiin myös  rahanpesunvastaisen toimintaryhmän ”harmaalle listalle” sellaisten oikeudellisten tuomioiden osalta, joilla voi olla puutteita tietyissä rahanpesun torjunnassa. Se kuitenkin poistettiin  tästä luettelosta aiemmin tänä vuonna.