Kindred pysyy lujana sitoumuksessaan edistää kestävää teollisuutta kaikilla markkinoilla. Vuoden 2022 neljännellä neljänneksellä Kindredin osuus haitallisen pelaamisen liikevaihdosta laski 3,3 prosenttiin, kun se kolmannella neljänneksellä oli 3,8 prosenttia. Vuosineljänneksellä on keskitytty entistä enemmän yhteistyöhön, kun on käynnistetty uusi aloite tietojen luovuttamisesta ja matka kohti nollapaneelia.

Helmikuussa 2021 Kindred Group plc (Kindred) sitoutui matkaansa kohti nollaa, jolloin haitallisesta pelaamisesta saatava nollaprosenttinen liikevaihto on kiinteä osa sen konsernistrategiaa. Viimeiset kaksi vuotta ovat keskittyneet sisäiseen yhdenmukaistamiseen ja siihen pääsemisen taustalla olevan työn nopeuttamiseen. Vaikka parannuksia tehdään edelleen, matka on pidempi ja haastavampi kuin alun perin odotettiin.

Haitallisen pelaamisen liikevaihdon osuus laski kolmannen neljänneksen 3,8 prosentista 3,3 prosenttiin vuoden 2022 neljännellä neljänneksellä. Tämä on positiivinen poikkeama trendistä, sillä vuoden viimeisellä neljänneksellä riskipelaaminen yleensä lisääntyy lomakauden vuoksi. Vertailun vuoksi haitallisen pelaamisen liikevaihdon osuus oli 4,0 prosenttia vuoden 2021 neljännellä neljänneksellä. Lasku johtui paremmasta lähestymistavasta nuorempaan väestöryhmään, haitallisten rahapelien vähentämisestä ja olemassa olevien toimenpiteiden parantamisesta, mikä johti vähemmän virheellisiin asiakashavaintoihin.

Vuosineljänneksen aikana 82,1 prosenttia havaituista asiakkaista koki parantuneen uhkapelikäyttäytymisen sen jälkeen, kun Kindredin vastuullinen uhkapelitiimi otti yhteyttä. Tämä on linjassa aiempien vuosineljännesten tasojen kanssa ja on jälleen yksi osoitus interventiotoimien tärkeydestä.

Kindred Groupin maailmanlaajuiset tilastotQ1 2022Q2 2022Q3 2022Q4 2022*
Osuus korkean riskin pelaajien bruttovoittotuloista3.3 %3.3 %3.8 %3.3 %
Parannusvaikutus  toimenpiteiden jälkeen83.1 %84.7 %82.6 %82.1 %
*90 päivän liukuva jakso 1. lokakuuta ja 31. joulukuuta 2022 välisenä aikana

Olen iloinen nähdessäni, että haitallisesta pelaamisesta saatavien tulojen osuus on jälleen laskusuunnassa. Tarkastellessamme suuntausta kahden viime vuoden aikana on kuitenkin selvää, että vaihtelua on edelleen merkittävästi ja että käyrä ei ole laskenut niin tasaisesti kuin toivoimme. Vaikka olemme tehneet paljon kovaa työtä, emme ole nähneet kehitystä, jota tarvitaan vuoden 2023 tavoitteemme saavuttamiseksi. Tästä huolimatta olemme edelleen lujasti sitoutuneet matkaamme kohti nollaa ja tekemään raskaita nostoja, joita tarvitaan tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Olemme tienneet alusta alkaen, että emme ratkaise tätä yhdessä yössä ja tunnustamme edelleen tehtävän monimutkaisuuden. Olemme kuitenkin erittäin iloisia siitä, että asetimme kunnianhimoisen tavoitteen, sillä se on toiminut katalysaattorina kehityksellemme ja saanut meidät kiihdyttämään tahtia.

Kindred Groupin toimitusjohtaja Henrik Tjärnström

On myös ilahduttavaa nähdä, miten kaksi vuotta sitten asettamamme tavoite on innoittanut alaa tulemaan avoimemmaksi tässä asiassa. Aloite, jonka esittelimme yhdessä ATG:n ja Svenska Pelin kanssa lokakuussa 2022 ja jossa kaikki kolme yritystä julkistivat yhteiset vastuullisen pelaamisen tiedot tammikuussa 2023, on osoitus tästä. Toivon, että näemme vastaavia avauksia ja yhteistyötä useammilla markkinoilla.

Tukeakseen tärkeää työtä Kindred on muodostanut Journey towards Zero Panel -pilottihankkeen, jota tiimi ajaa Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Paneeli koostuu monipuolisesta joukosta asiantuntijaorganisaatioita eri puolilta uhkapeliyhteisöä ja elettyä kokemusta. Paneelin ensimmäisiä jäseniä ovat BetKnowMore, DealMeOut ja EPIC Risk Management – ja Maris Catania, Kindred Groupin vastuullisen pelaamisen neuvonantaja, liittyy myös tarjoamaan tutkimusasiantuntemusta ja pitkäaikaista tietoa Kindredin Journey towards Zero -projektista. Sen lisäksi, että paneeli varmistaa, että Kindred pysyy oikeilla jäljillä matkallaan kohti nollaa ottamalla vastaan asiantuntijaneuvoja ja ohjeita paneelin jäseniltä, se toimii myös foorumina keskusteluille ja suosituksille siitä, miten edistymistä kohti nollaa voidaan parantaa.

EPIC on työskennellyt Kindredin kanssa jo muutaman vuoden ajan ja äskettäin laajentanut tätä kumppanuutta tarjotakseen asiantuntijoiden näkemyksiä ja konsultointia auttaakseen heidän matkaansa kohti nollaa. Haluamme, että operaattorit ovat kunnianhimoisia turvallisemmissa rahapelipyrkimyksissään ja kannustavat alan yhteistyöhön tämän saavuttamiseksi. Olemme iloisia voidessamme tarjota tämän uuden kuluttajanäkemyksen, joka lopulta johtaa parempaan pelaajien suojaan.

Daniel Spencer, EPIC Risk Managementin turvallisempien rahapelien johtaja

Matka kohti nollapaneelia on uraauurtava ja tärkeä teos. On kunnia tukea sitä, ja se on erinomainen tilaisuus monille, joilla on runsaasti kokemusta eri puolilta alaa, varmistaa, että Kindredillä on parhaat valmiudet estää uhkapelihaittoja.

Jordan Lea, DealMeOutin toimitusjohtaja

Ensimmäisessä iteraatiossaan paneeli isännöi useita kohderyhmiä ja työpajoja panelistien kanssa kuullakseen heidän näkemyksensä siitä, miten parhaiten saavuttaa Kindredin tavoite – sekä arvioida PS-EDS-järjestelmää (Player Safety – Early Detection) ymmärtääkseen parannuskohteita ja lisäyhteistyötä. Kindred raportoi paneelin edistymisestä tulevina kuukausina.

Lisätietoja Kindredin matkasta kohti nollaa löytyy www.kindredgroup.com/zero