Uhkapelien tutkimus vahingoittaa – hyväntekeväisyysjärjestö GambleAwarea on paljastanut, että joka neljäs 18–49-vuotias nainen, joka pelaa, odottaa lisäävänsä uhkapelejään, kun Iso-Britannia lähestyy elinkustannuskriisiä.

Tutkimus tehtiin osana kampanjaa, jolla torjutaan leimautumista, jota naiset saattavat kohdata etsiessään ongelmapelaamisen tukea.

Sen suoritti 11.–18. elokuuta Insight Agency Opinium, joka teki kyselyn 1 606 18–49-vuotiaalle naiselle, jotka olivat pelanneet viimeisen kuukauden aikana. Se havaitsi, että 24% naisista odottaa parantavansa nykyisiä uhkapelitottumuksiaan elinkustannusten nousun vuoksi lähikuukausina.

Tutkimus paljasti myös, että 38% oli käyttänyt enemmän rahaa uhkapeleihin kuin alun perin aikoi, kun taas 21% oli yrittänyt voittaa takaisin menettämänsä rahat. Osana tutkimusta jokainen henkilö arvioitiin ongelmapelaamisen vakavuusindeksin (PGSI) perusteella. Niistä naisista, jotka saivat 8 tai enemmän pisteitä PGSI: ssä – mikä osoittaa ongelmapelaamisen olemassaolon – 44% sanoi pelanneensa useammin viimeisen vuoden aikana. Näistä naisista 49% sanoi yrittävänsä voittaa rahaa auttaakseen elinkustannusten nousussa, kun taas 32% sanoi yrittävänsä voittaa rahaa taloudellisten ongelmien hoitamiseksi.

Lisäksi 21% kaikista osallistujista sanoi, että uhkapelaaminen oli aiheuttanut terveysongelmia, kuten stressiä ja ahdistusta.

”Tämä uusi tutkimus herättää vakavaa huolta uhkapelihaittojen laajuuden mahdollisesta kasvusta tulevina kuukausina”, sanoi GambleAwaren toimitusjohtaja Zoë Osmond. ”Tällaisen jyrkän varoitusmerkin avulla on tärkeää, että autamme varmistamaan, että yhä useammat naiset ovat tietoisia uhkapelaamisen riskeistä.

”Kun taloudelliset vaikeudet kiihtyvät elinkustannuskriisin keskellä ja verkossa pelaavien naisten määrä kasvaa, olemme huolissamme siitä, että se luo täydellisen myrskyn, mikä voi johtaa uhkapelihaitoista kärsivien naisten määrän kasvuun.

Kampanjan tiedottaja tohtori Linda Papadopoulus sanoi, että leimautumisella voi olla tärkeä rooli estäessä naisia hakemasta apua uhkapelihaittoihin.

”Uhkapelihaitat voivat vaikuttaa keneen tahansa mistä tahansa elämänalasta”, sanoi tohtori Papadopoulus. ”Se voi rasittaa ihmissuhteita, vaikuttaa työhön, ja jos siihen ei puututa, se voi johtaa merkittävään henkiseen, fyysiseen ja taloudelliseen taakkaan.

”Emme voi aliarvioida stigman roolia estäessämme naisia hakemasta tukea uhkapeleihin liittyviin kysymyksiin.”

Aiemmin tässä kuussa GambleAware julkaisi tulevat käyttöönottoaikeensa uhkapelien hoitoelimelle National Gambling Treatment Servicelle.