Alankomaiden hallitus on hyväksynyt uudet säännöt rahapelihaittoja koskevien tutkimusten levittämisestä ja julkaissut ne virallisessa lehdessään.

Uudet säännöt edellyttävät, että kaikkien toimijoiden on toimitettava tiettyjä tietoja tutkimustarkoituksiin parantaakseen ymmärrystä haitallisesta rahapelaamisesta.

”Käytännössä peliriippuvuutta tutkivat tutkimuslaitokset ja heidän palvelukseensa tai läheisyydessä olevat henkilöt eivät aina saa helposti tarvittavaa tutkimustietoa”, se sanoi. ”Tämän helpottamiseksi laissa säädetään, että kaikki verkkolisenssin haltijat ovat velvollisia asettamaan anonyymejä tietoja tutkimuslaitosten saataville pyynnöstä, jotta he voivat tutkia peliriippuvuutta.”

Siinä tehdään selväksi, että luvanhaltijoiden on ”järjestelmällisesti rekisteröitävä ja analysoitava tietoja”, jotka liittyvät pelaajien käyttäytymiseen, ja asetettava näistä tiedoista anonymisoitu versio pyynnöstä tutkimuslaitosten saataville.

Toimitettaviin tietoihin tulee sisältyä ”sisäiset ja ulkoiset signaalit, jotka viittaavat liialliseen osallistumiseen lisensoituihin onnenpeleihin tai peliriippuvuuden riskeihin”, ”interventiot ja pelaajan reagointi niihin”, kirjautumistiheys, pelitiheys, pelaajan ikä, jos he ovat alle 24 ja tapahtumahistoria.

”Nämä tiedot ovat tärkeitä tieteelliselle tutkimukselle ja uusien tieteellisten näkemysten kehittämiselle ongelmalliseen pelikäyttäytymiseen sekä pelaajakohtaisesti räätälöityjen interventiomenetelmien kehittämiseen, jotta pelikäyttäytymisen kehittyminen viihdekäyttäytymisestä ongelmalliseksi voidaan estää mahdollisimman paljon”, laissa sanotaan.

Lisäksi tutkimuksen suorittavan laitoksen tulee ilmoittaa tutkimuksen julkaisemisesta sekä johtokunnalle että asianomaiselle luvanhaltijalle/haltijoille.

Tutkimuslaki liittyy Hollannin etäuhkapelilakiin , joka tuli voimaan 1. huhtikuuta .

Hollannin  nettirahapelimarkkinat avautuivat 1. lokakuuta tänä vuonna, mutta kohtasivat välittömästi toisen katkoksen, kun sen itsesulkujärjestelmä, Cruks, koki teknisen vian. Markkinat avattiin sitten virallisesti 5. lokakuuta.

Useat operaattorit ovat päättäneet estää hollantilaisia ​​asiakkaita, kunnes he saavat online-peliluvan KSA:lta, sen jälkeen, kun Alankomaiden hallitus ilmoitti muuttaneensa  täytäntöönpanopolitiikkaa. Näitä ovat Kindred , joka sanoi estävänsä hollantilaiset asiakkaat, kunnes se  saa lisenssin, jonka se odottaa saavansa vuoden 2022 toisella neljänneksellä  ja Entain , joka aikoo jättää lisenssihakemuksen vuoden 2021 loppuun mennessä.

Muita toimijoita, jotka tekevät niin, ovat Betsson ja LeoVegas.

Aiemmin tänään (9. joulukuuta) sääntelijä de Kansspelautoriteit (KSA) on rankaisenut lisensoitua toimijaa, joka oli asettanut KSA:n mukaan ”harhaanjohtavan mainoksen”, koska sitä ei merkitty selkeästi uhkapelimarkkinoinniksi.

Carnival News toimittaa päivttäin uutisia e-urheilusta, sekä viihteestä. Oheessa linkit itse kullekin aiheelle.