Online-vedonlyönti- ja pelijuggernaut Entain on julkaissut tutkimuksia, jotka osoittavat, että videopelit ovat edelleen sukupolvien välinen harrastus, ja että kiinnostus korreloi usein vedonlyönnin kanssa.
Raportissa, jossa tutkittiin 16 000 UK:n asukasta, kävi ilmi, että kaksi kolmasosaa isistä (25–44-vuotiaat) ovat ”tavallisia pelaajia”. Lisäksi tutkimukset osoittivat, että videopelien harrastajat osallistuvat jopa 4,3 kertaa todennäköisemmin vedonlyöntiin ja jopa 4,5 kertaa todennäköisemmin osallistuvat igamingiin.
Entain kertoi, että tutkimus tukahduttaa yleisen uskomuksen siitä, että videopelit ovat vain nuorille, erityisesti Z-sukupolvelle. Tutkimuksessa havaittiin, että isät pelaavat todennäköisemmin videopelejä kuin lapsettommat. 25–44-vuotiaat miehet viettävät kaksi kertaa todennäköisemmin aikaa videopelien pelaamiseen tai esportsin katseluun.
”Innostus pelaamiseen, mobiiliin ja interaktiivisen viihteen sosiaalisiin muotoihin on kaikkea muuta kuin rajoittunut nuorempiin sukupolviin. Kaikenikäiset ihmiset – erityisesti keski-ikäiset isät – nauttivat pelaamisesta ja näyttävät rakastavan uuden ja jännittävän sisällön kokeilemista”, sanoo Entainin digitaalisen toiminnan apulaisjohtaja Dom Grounsell. ”Kehitämme uusia interaktiivisia viihdekokemuksia, joissa on enemmän pelaamista ja sosiaalisia ominaisuuksia, koska on yhä selvempää, että ihmiset haluavat tätä.”
Tutkimuksessa oli mukana muita asiaan liittyviä havaintoja. 53% alle 24-vuotiaista brittiläisistä aikuisista pelaa videopelejä viikoittain. 25–34-vuotiaat ja 35–44-vuotiaat seuraavat kuitenkin tiiviisti 46 prosenttia ja 36 prosenttia. Esportsista nauttivat pienemmät segmentit, vaikka erittely on edelleen samanlainen: 1 % alle 24-vuotiaista aikuisista sanoo katsovansa esportsia viikoittain, jota seuraa 25-34-vuotiaat (9%) ja 35-44-vuotiaat (6%).
Entain on osoittanut viime aikoina vahvistunutta kiinnostusta videopelialaa kohtaan. Heinäkuussa 2021 yhtiö laajensi turvallisia pelialoitteitaan videopelaamiseen julkaisemalla ”Mind Your Game”. Aloitteella pyritään pelaajien yleisesti kokemiin mielenterveysongelmiin ja tarjotaan resursseja ja tukea kärsiville perheille.
Seuraa eSportsia
Seuraamme eSportsia monikielisesti. Meillä on tällä hetkellä sivustoja ruotsiksi, suomeksi ja englanniksi, ja neuvottelemme saksalaisen esports-sivuston uudelleenkäynnistämiseksi. Esportsissa julkaisemme uutisia, huhuja, kokoonpanoja, teknologiauutisia jne. Emme investoi tällä hetkellä omaan eSports-tiimiimme, mutta ehkä jonain päivänä tulevaisuudessa meillä on oma tiimi, joka kilpailee CS:GO: ssa,Valorantissa, League of Legendsissa, PUBG:ssa tai ehkä sim-kilpailuissa, kuka tietää?
Tässä vaiheessa on vielä Esports-vedonlyönnin ja koko Esports Worldin alkupäivät, joten vaikka alkaisit seurata tänään, et ole myöhässä! Esports ei vedonlyöntikohteena eroa muista lajeista, se on uusi laji. Kannattaa kuitenkin oikeasti tutustua joukkueisiin ja niiden historiaan ennen vedonlyöntiä. Useimmilla organisaatioilla on tänäkin päivänä vain yksi tiimi per peli, ja kenties 1 varapelaaja – eli kyseessä on huomattavasti yksittäisen pelaajan vireestä riippuva peli kuin esimerkiksi verrattuna jääkiekkoon, missä pelissä on yleensä 3-4 ketjua pelaajia kentällä, tai jalkapalloon, missä 10 pelaajaa muodostaa pelaavaan kenttäkokoonpanon. Siksi sosiaalisessa mediassa pelaajien seuranta nousee entistä aktiivisempaa rooliin. Me pyrimme vuonna 2022 tuomaan tälle aivan uudenlaisia palveluita nimenomaan eSportsiin aktiivisesti panostavia ajatellen – ja näitä palveluita on siis tulossa useammalla kielellä!