Vedonlyönti- ja rahapelineuvosto (BGC) on vastustanut ehdotettua ilmaisten vetojen kieltoa Isossa-Britanniassa, kutsunut sitä ”ankaraksi” ja viitannut tietoihin, joiden mukaan se voi työntää asiakkaita pimeille markkinoille.

Kampanjoijat ovat pyytäneet Ison-Britannian hallitusta harkitsemaan ilmaisten vetojen kieltämistä osana vuoden 2005 uhkapelilain tarkistusta, joka on määrä julkaista lähiaikoina.

BGC viittasi YouGovin uusiin tietoihin, joiden mukaan 69% haastatelluista vedonlyöjistä sanoi, että ilmaisvedot olisi sallittava.

Samaan aikaan 28 % sanoi harkitsevansa mustan pörssin vedonlyöntiä, jos ilmainen vetokielto pantaisiin täytäntöön.

Yhteensä 63% sanoi pitävänsä ilmaisia vetoja tärkeänä osana uhkapelikokemustaan.

BGC viittasi myös omaan analyysiinsä, joka paljasti, että ilmaisvetokielto johtaisi 5 miljoonan punnan menetykseen hevosurheilualalle.

Kampanjat ja tarjoukset ovat osa minkä tahansa elinvoimaisen teollisuuden asiakaskokemusta, mukaan lukien erittäin kilpailukykyinen sektorimme, joka tukee 119,000 4.4 työpaikkaa ja tuo 4.4 miljardia puntaa veroja valtiovarainministeriöön.

BGC: n toimitusjohtaja Michael Dugher

Ankara kielto vahingoittaisi alaa, josta kymmenet tuhannet ovat riippuvaisia toimeentulostaan, muuttamalla pelaajat pois säännellystä teollisuudesta vaarallisten, sääntelemättömien mustien markkinoiden uhkapelien syliin, jossa tällaisia sivustoja käyttävien määrä on kaksinkertaistunut viime vuosina ja panos on miljardeissa. Näillä sivustoilla ei ole mitään turvallisempia uhkapelityökaluja, joita säännelty ala käyttää.

Dugher lisäsi, että BGC tukee sitä, miten hallitus lähestyy uhkapeliuudistusta, mutta on eri mieltä keskittymisestä siihen, miten asiakkaat päättävät lyödä vetoa.

Tuemme hallituksen” näyttöön perustuvaa ”lähestymistapaa uhkapeliuudistukseen, minkä vuoksi kaikki muutokset olisi kohdennettava huolellisesti haavoittuvien pelaajien ja vaarassa olevien suojelemiseksi, ei valtaosaa, joka lyö vetoa turvallisesti. Ministerien ei pitäisi työntää nenäänsä siihen, miten ihmiset päättävät käyttää omia rahojaan, ja viimeinen asia, joka heidän pitäisi tehdä tällä hetkellä, on vahingoittaa liiketoimintaa ja urheilua.