Ison-Britannian uhkapelikomissio on ilmoittanut lisensointiprosessien uudistamisesta, ja oma tilinhoitajamalli romutetaan.

Sääntelyelin totesi, että operaattoreilla ei ole enää erillistä yhteyspistettä, jonka toimiluvat käsittävät neljä alaryhmää, joista kukin vastaa eri työaloista.

Käyttöluparyhmä vastaa uusien operaattorilisenssihakemusten käsittelystä, kun taas yritysvalvontaryhmän vaihtuminen vastaa olemassa olevien toimijoiden omistusoikeuden ja määräysvallan muutoksiin liittyvien hakemusten käsittelystä.

Käyttöluparyhmä vastaa olemassa olevien operaattorilupien muutoksiin liittyvien hakemusten käsittelystä ja henkilölisenssiryhmä vastaa kaikkien henkilötodistuksiin liittyvien hakemusten käsittelystä.

”Muutamme työkäytäntöjämme, jotta resurssejamme voidaan hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla”, komissio totesi lausunnossaan. ”Toimimalla tällä tavalla toivomme, että voimme käsitellä hakemukset nopeammin. Toivomme myös, että pystymme ratkaisemaan kyselyt tehokkaammin ja vaikuttavammin.”

Komissio vahvisti, että tapa, jolla hakemukset olisi jätettävä, ei ole muuttunut.

Muutokset lisensointiprosesseihin tulevat, kun Gambling Commission odottaa Gambling Act -valkoisen kirjan julkaisemista, joka tulee vuoden 2005 uhkapelilain kattavan tarkistuksen jälkeen. Komission roolia ja valtuuksia on tarkasteltu erityisesti joulukuussa 2020 ilmoitettujen ehtojen mukaisessa uudelleentarkastelussa.

Vuonna 2020 esitetyssä kannanottopyynnössä kysyttiin, onko komissiolla ”riittävät tutkinta-, täytäntöönpano- ja seuraamusvaltuudet”, jotta se voi saada aikaan muutoksia ja parantaa alan standardeja. Sitten se kysyy, onko sen olemassa olevia valtuuksia mahdollista ”käyttää eri tavalla tai tehokkaammin”.

Brittiläinen teollisuuselin Gambling Business Group (GBG) totesi viime viikolla, että valkoisen kirjan julkaiseminen, joka on osa maan Gambling Act Review -katsausta, näytti olevan lähellä.

Maaliskuussa Nigel Huddleston – digitaali-, kulttuuri-, media- ja urheiluasioista vastaava parlamentaarinen alivaltiosihteeri, joka myös aiemmin valvoi uhkapeliä, joka on nyt Chris Philpin vastuulla, oli kertonut parlamentille, että valkoista kirjaa ”viimeistellään”.

Asiakirjan odotetaan käsittelevän monenlaisia rahapelialaan liittyviä aiheita. Ensimmäisessä kannanottopyynnössä, kun tarkistus käynnistettiin, DCMS esitti kysymyksiä aiheista, kuten panosrajoista, kohtuuhintaisuustarkastuksista ja yleisistä talletusrajoista sekä mainontaa ja bonuksia koskevista rajoituksista.

Lähde: https://igamingbusiness.com/gambling-commission-announces-licensing-process-overhaul/