Curaçao alkaa myöntää uusia lisenssejä suoraan uhkapelioperaattoreille 1. syyskuuta alkaen, maan rahoitusministerin Silvanian mukaan. Pitkään odotetut sääntelymuutokset ovat ”välttämättömiä”. Uusi sääntelijä, Curaçao Gaming Authority (CGA), tulee olemaan vastuussa lisenssien myöntämisestä, operaattoreiden valvonnasta ja toimista heitä vastaan. Nykyinen Gaming Control Board, joka ministerin mukaan ”puuttuu työkaluja ja lupia tehokkaaseen valvontaan”, aloittaa uusien lisenssien myöntämisen, kunnes uusi sääntelijä on toiminnassa.

Kansallinen arpajaislaki (LOK) on nyt täysin laadittu ja sen kuulemisprosessi on valmis. LOK esitettiin neuvoston lausunnolle kesäkuun alussa, mikä on sen viimeinen vaihe ennen kuin se tuodaan parlamenttiin. Silvania sanoi, että nykyinen laki on ”riittämätön vastaamaan teknologisia edistysaskeleita ja nykypäivän toiminnallisia monimutkaisuuksia”. Erityisesti ministeri korosti huolta nykyisistä rahanpesun vastaisista toimenpiteistä, pelaajien suojelusta ja petosten estämisestä.

Silvania lupasi, että uusi laki ”kääntää” kansainvälisen sentimentin Curaçaota kohtaan soveltamalla ”enemmän huolellisuutta” ja vaatimalla läpinäkyvyyttä maahan virtaavien varojen lähteestä. Saarivaltiota on syytetty suuren ja läpinäkymättömän operaattorijoukon suojelusta, jotka tekevät liiketoimintaa ulkomailla ja monien säänneltyjen alueiden vastaisesti. Toukokuussa Australian viranomaiset lähettivät kirjeen ministeriölle, jossa he kuvasivat lukuisia paikallisten uhkapelilakien rikkomuksia yrityksiltä, jotka väittivät olevansa peräisin Curaçaosta, ja kehottivat virkamiehiä olemaan sallimatta näiden yritysten lisensointia uuden järjestelmän mukaisesti.

Lisenssivaatimuksista löytyy nyt uutena:

  • Uusien lisenssinhaltijoiden on myös lisättävä fyysistä läsnäoloaan Karibian saarella.
  • Yritysten on palkattava vähintään yksi paikallinen nimetty henkilö, ja tämän määrän on kasvettava vähintään kolmeen henkilöön viiden vuoden kuluessa.
  • Yritysten on myös ostettava tai vuokrattava liiketila ja varustettava se tiloilla ”pelkästään heidän pelilisenssinsä alaisen liiketoiminnan harjoittamista varten”.