Madridissa toimiva pelioperaattori Coderen saneerausprosessi on saatu päätökseen, ja liiketoiminta on nyt uuden velkojiensa omistaman yrityksen hallinnassa.

Velan osakkeiksi muuttumiseen liittyvä sopimus joka iski voimaan tämän vuoden huhtikuussa näkee samalla liiketoiminta siirtyisi Codere New Topco SA, holdingyhtiö, joka haltijoille on 95% osuuden. Sen aiemmat omistajat säilyttävät 5 %:n osuuden, mutta heillä on mahdollisuus saada jopa 15 % mahdollisesta tulevasta liiketoiminnan myynnistä saadusta tuotosta. 

Määräysvallan vaihtuessa liiketoimintaan investoidaan myös 225 miljoonaa euroa, josta 100 miljoonaa euroa on jo maksettu. Tällä pyritään pitämään liiketoiminta pystyssä, kun se toipuu uuden koronaviruksen (Covid-19) vaikutuksista toimintaan Espanjassa, Italiassa ja Latinalaisessa Amerikassa. 

Lisäksi 350 miljoonan euron velka, joka liittyy sen olemassa oleviin etuoikeutettuihin joukkovelkakirjoihin, muunnettiin omaksi pääomaksi saneerausprosessin kautta. 

Neuvottelut velkojien kanssa aloitettiin maaliskuussa sen jälkeen, kun yritys ilmoitti liikevaihdon laskeneen 57,1 % vuoden takaisesta Covid-19:n aiheuttamien häiriöiden vuoksi ja seurasi vuosia kestäneitä taloudellisia vaikeuksia. Sijoittajat hyväksyivät uudelleenjärjestelyn tämän vuoden toukokuussa. 

Yrityksen oli odotettu olevan uusien omistajien 5. marraskuuta mennessä – ja prosessi olisi romutettu, jos sitä ei olisi saatu päätökseen 30. marraskuuta mennessä. Se ilmoitti kuitenkin viime viikolla, että se sulkeutuu vasta tänään (19. marraskuuta), kun se julkaisi tulokset kolmelta kuukaudelta syyskuun 30. päivään. 

Kolmannen vuosineljänneksen tulos osoitti, että liikevaihto kasvoi 63,1 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna 233,3 miljoonaan euroon, kun Argentiinan ja Panaman maatoimintaa jatkettiin pandemiaan liittyvien rajoitusten lieventyessä. Operaattori sanoi, että se odottaa palaavansa 80 prosenttiin vuoden 2019 liikevaihdosta koko vuoden tuloksessaan. 

Codere online jako, mikä osaltaan € 19.1m Q3 yhteensä on määrä jakaa pois pääliiketoiminta on listattu Nasdaq pörssissä kautta yhdistämällä erityistä tarkoitusta varten hankinnan yhtiö DD3 Acquisition Corp .

Operaattorin edellinen holdingyhtiö Codere SA kutsuu joulukuussa koolle yhtiökokouksen hyväksymään selvitysmenettelyn, jonka jälkeen se pyytää kaupankäynnin lopettamista osakkeillaan sen hajottua.

Carnival News toimittaa päivttäin uutisia e-urheilusta, sekä viihteestä. Oheessa linkit itse kullekin aiheelle.