Online-pelijätti Flutter Entertainment on napannut Tombolan, yhden Ison-Britannian markkinoiden suurimmista online-bingo-operaattoreista, 402 miljoonalla punnalla.

Lausunnossaan Flutter, Paddy Powerin ja Betfairin omistaja, sanoi: ”Flutter on iloinen voidessaan ilmoittaa, että se on saanut kaikki tarvittavat viranomaisvahvistukset Tombolan hankinnasta. Kun nämä vahvistukset ovat nyt voimassa, konserni toteutti yrityskaupan eilen käteisellä, joka rahoitettiin kokonaisuudessaan konsernin nykyisillä käteis- ja velkajärjestelyillä.”

Kauppa julkistettiin ensimmäisen kerran viime vuoden marraskuussa, ja Flutterin toimitusjohtaja Peter Jackson sanoi tuolloin: ”Tombola on yritys, jota olemme pitkään ihailleet sen tuoteosaamisesta, erittäin virkistysasiakaskunnasta ja keskittymisestä kestävään pelaamiseen”

Tombola, joka keskittyy tarjoamaan käyttäjille matalan panoksen bingotarjouksen, on ollut aktiivinen Isossa-Britanniassa 16 vuotta.

Sillä on arviolta 400 000 pelaajaa kuukaudessa, ja se on laajentunut myös Italiaan ja Espanjaan viime vuosina.

Bingovetoinen peliyhtiö tunnetaan kuitenkin ehkä parhaiten paremman pelaajasuojauksen edelläkävijänä, ja se oli yksi ensimmäisistä, joka otettiin käyttöön pakollisissa panostus- ja talletusraajoissa.

Flutter ilmoitti äskettäin lisäävänsä Italian kansallisen arpajaisten tarjoajan Sisalin 1,91 miljardilla eurolla (1,62 miljardilla punnalla), joka on määrä sulkea toisella neljänneksellä.

Sisal on myös yksi mahdollisista toimijoista, jotka tarjoavat neljättä Yhdistyneen kuningaskunnan kansallista arpajaislupaa Sazka Groupia, Sugal &Damania ja Camelotia vastaan.