Online-lottofirma Jackpot ilmoitti keskiviikkona sulkevansa 35 miljoonan dollarin A-sarjan rahoituksen, jota johtavat jotkut urheilun suurimmista nimistä, jotka näkevät lupaavan kasvupotentiaalin digitaalisessa arpajaisten myynnissä.

Käteisinfuusion avulla Jackpot voi aloittaa verkkosivustonsa ja sovelluksensa käyttöönoton myöhemmin tänä vuonna tietyissä paikoissa, joissa online-arpajaisten lipunmyynti on sallittua. Yhtiö sanoi esimerkiksi, että se voisi toimia osavaltioissa, kuten New Yorkissa, New Jerseyssä, Texasissa, Ohiossa ja Oregonissa.

Kierroksen rahoitusta johti Contributecomplice, pääomasijoitusyhtiö, jonka perustivat DraftKingsin hallituksen jäsen Ryan Moore ja Courtside Ventures, varhaisen vaiheen sijoittaja urheilu-, digitaalinen media-, kunto- ja peliliiketoiminnassa. Myös sijoittajien joukossa: Kraft Group, joka omistaa New England Patriotsin; Haslam Sports Group, joka omistaa Cleveland Brownsin; Fanaatikkojen toimitusjohtaja Michael Rubin; DraftKingsin toimitusjohtaja Jason Robins ja Boston Red Soxin presidentti Sam Kennedy. NBA:n supertähdet James Harden ja Joel Embiid sekä NHL:n suuri Martin Brodeur keräävät yhteen isojen nimien sijoittajia.

”Se, mitä teemme, on todella vain antaa sinun ostaa se arpajaislippu poistumatta koskaan sohvaltasi”, Jackpotin perustaja ja Pohjois-Amerikan toimitusjohtaja Akshay Khanna kertoi CNBC: lle haastattelussa.

100 miljardin dollarin vuotuinen arpajaisliiketoiminta perustuu edelleen enimmäkseen käteiseen, ja ostajat saavat lippuja bodegasissa, lähikaupoissa, huoltoasemilla ja muissa paikoissa.

Jackpot, joka sanoo haluavansa muuttaa liiketoiminnan vastaamaan paremmin nykypäivän kuluttajien online-ostotottumuksia, ansaitsee rahansa veloittamalla ostosten mukavuusmaksun. Yhtiö lisäsi, että se työskentelee tällä hetkellä paikallisten sääntelyviranomaisten kanssa tietyissä osavaltioissa palvelun käyttöönottoa varten.

”Yli tusina osavaltiota on ollut uskomattoman vastaanottavaisia tälle, koska he ovat ymmärtäneet, että tämä on itse asiassa pohjimmiltaan erilainen kanava samalle tuotteelle”, Khanna sanoi.

Vuonna 2021 Jackpot sanoi tutkimuksensa osoittavan, että 53% amerikkalaisista osti arpajaislippuja, mutta että vain noin 5% niistä ostettiin verkosta. Khanna sanoi, että arpajaislippujen laajempi saatavuus verkossa auttaa lisäämään valtioiden myyntituloja.

”Uskomme varmasti, että tämä vetoaa mahdollisesti nuorempaan ja monipuolisempaan väestörakenteeseen”, Khanna sanoi. ”Se on yksi syy siihen, miksi tätä mallia tukevat valtiot, koska yksi täällä olevista tavoitteista on laajentaa tätä tuotetta ihmisille, jotka eivät ehkä perinteisesti olisi olleet niitä, jotka ostavat arpajaislippuja.”

Mutta jotkut kriitikot, kuten kansallinen ongelmapelaamisen neuvosto, varoittavat, että arpajaislippujen ostamisen helpottaminen voisi aiheuttaa liukkaan rinteen riskialttiille henkilöille.

”Mikä tahansa online-rahapelien muoto antaa käyttäjälle luonnostaan nimettömyyden tunteen ja on paljon helpompi piilottaa kuin muut uhkapelimuodot”, sanoi ryhmän ohjelmajohtaja Jaime Costello sähköpostissa. ”Nämä ominaisuudet yhdistettynä välittömään ostomahdollisuuteen, tuloksiin jne., Lisäävät ongelmien riskiä henkilöille, jotka ostavat arpajaislippuja verkossa.”

Khanna sanoi, että Jackpotilla on iänvarmennusvalvonta ja että yritys investoi noudattaakseen valtion säännöksiä.

Lähde: https://www.cnbc.com/2022/06/22/online-lottery-ticket-firm-jackpot-gets-funding-from-top-sports-execs.html