Online-uhkapeliyritysten on vaikeampi mainostaa onnenpelejään Alankomaissa vuodesta 2023 alkaen. Alankomaat kieltää sitten useita mainosmuotoja, mukaan lukien urheilujoukkueiden paitojen sponsorointi, vuodesta 2025 alkaen, oikeusturvaministeri Franc Weerwind sanoi perjantaina.

Siihen liittyvä lakiesitys otetaan käyttöön vaiheittain. Kohdentamattoman mainonnan kielto tulee voimaan vuonna 2023. Tämä koskee mainontaa, josta ihmiset eivät ole aktiivisesti osoittaneet kiinnostusta, esimerkiksi käyttämällä hakukoneita verkossa uhkapelisivustojen löytämiseen. Vuodesta 2024 lähtien online-rahapeliyhtiöt eivät enää saa sponsoroida ohjelmia ja tapahtumia. Vuotta myöhemmin urheilutilojen ja -paitojen sponsorointi kielletään.

Tämä tarkoittaa, että urheiluseuroilla, joita tällä hetkellä sponsoroivat online-rahapeliyhtiöt, on suunnitelman mukaan kaksi ja puoli vuotta aikaa löytää muita sponsoreita.

Online-uhkapelit laillistettiin ja lisensoitiin Alankomaissa 1. lokakuuta. Tämä mahdollisti myös pelialustojen mainostamisen. Mainosten ”tulva”, joka sisälsi kuuluisia hollantilaisia ihmisiä, johti suureen ärsytykseen Tweede Kamerin parlamentin jäsenten keskuudessa.

Viime viikolla Weerwind ilmoitti kieltävänsä välittömästi julkkisten ja roolimallien käytön uhkapelimainoksissa. Kuuluisat ihmiset uhkapelimainoksissa näyttivät väärää esimerkkiä hänen mielestään.

Tweede Kamer vaatii kuitenkin täydellistä kieltoa. Weerwind uskoo täyttävänsä lakiehdotuksella kansanedustajien toiveet. ” Kabinetti ja mielestäni urheilu ovat erittäin tärkeitä. Mutta samalla haluan tukahduttaa uhkapelaamisen ja peliriippuvuuden.”

Source: https://nltimes.nl/2022/07/09/netherlands-heavily-limit-gambling-adverts-2023-shirt-sponsorship-ban-starts-2025