Pelioperaattori 888 Holdingsin toimitusjohtaja Itai Pazner on ilmoittanut tarkastelevansa operaattorin kansainvälistä brändistrategiaa ja varoittanut, että 888 vähentäisi investointeja brändeille, joilla on pienempi potentiaali markkinoilla. Bingotoimintahan jo myytiin pois aiemmmin.

Pazner tarkensi yhtiön pitkän aikavälin kasvupotentiaalia kansainvälisillä markkinoilla  William Hillin oston jälkeen. Tämä yritysosto antaa 888:lle määräysvallan kolmessa tuotemerkissä: 888, Mr Greenissä ja William Hillissä, useilla markkinoilla.

Brändistrategia sisältää kohdennettuja investointeja brändeihin, joilla on paras kasvupotentiaali markkinoista riippuen.

”Aiomme ottaa parhaat tuotemerkit kullekin markkinalle, investoida niihin ja sitten tietysti vähentää investointeja brändeihin, jotka on järkeistettävä ja joilla on pienempi potentiaali kaikilla markkinoilla”, Pazner sanoi.

”Tämä antaa meille mahdollisuuden laittaa resurssimme menestyneimpien tuotemerkkien taakse, joilla on suurin kasvupotentiaali kullakin markkinalla sen sijaan, että investoisimme kaikkiin brändeihin ja kaikkiin markkinoihin.”

Hän lisäsi, että pyrkimykset vähentää keskittymistä vähemmän menestyviin tuotemerkkeihin alkavat vuoden viimeisellä neljänneksellä.

”Brändivalinnat tehdään nyt ja järkevöitetään jo Q4:llä tänä vuonna. Joten vain yksinkertaisen esimerkin mainitakseni, 888sport Isossa-Britanniassa on haastajabrändi, joka tulee erittäin alhaisesta markkinaosuudesta.

”Ja jos otat sen ja selvität sen kaikkien eri markkinoiden välillä, mielestämme meillä on parempi tapa kasvattaa urheiluvedonlyöntiä kaikilla näillä markkinoilla keskittämällä markkinointi-investoinnit ja tuoteinvestoinnit tiekarttaan yhdeksi brändiksi kaikilla markkinoilla pitäen samalla muut tuotemerkit,  Kutsuisin heitä toissijaisiksi tai taktisiksi tai poistaisin ne kaikki yhdessä markkinoilta.”

888 oli alun perin sopinut syyskuussa 2021 ostavansa William Hillin muun kuin Yhdysvaltalaisen liiketoiminnan. Tämä tapahtui pian sen jälkeen, kun yhdysvaltalainen operaattori Caesars osti koko William Hill -liiketoiminnan noin 2.90 miljardilla punnalla tarkoituksenaan hävittää kaikki paitsi Yhdysvaltain omaisuutensa.

Alun perin kaupan ostohinta oli 2,2 miljardia puntaa. Kuitenkin 888 ja Caesars sopivat alentavansa ostohintaa omaisuuserien hankkimiseksi 250 miljoonalla punnalla, ja kaupan käteisosa on nyt asetettu 584.9 miljoonaan puntaan 834.9 miljoonan punnan sijaan.

Pazner puhui 888: n ensimmäisen vuosipuoliskon taloudellisen tuloksen julkistamisen jälkeen, jossa tulot laskivat 13.1%, mikä johtui osittain ennaltaehkäisevistä pyrkimyksistä lisätä turvallisempien uhkapelien valvontaa Isossa-Britanniassa ennen Gambling Act -katsauksen tuloksia.

Vaikka tämä on 888: n suurin markkina-alue, yrityksellä on toiveita kansainvälisestä laajentumisesta lanseeraamalla Yhdysvalloissa ja Afrikassa.

Maaliskuusta lähtien 888 on lanseerannut Tansaniassa, Sambiassa, Keniassa ja Mosambikissa, ja liiketoiminta on järjestetty markkinoilla 888bet-brändin alla keskittyen urheiluvedonlyöntiin.

Toinen keskeinen osa yhtiön tulevaa kasvustrategiaa on uudelleenkäynnistäminen Alankomaissa sen poistuttua markkinoilta viime vuoden lokakuussa. Yhtiö ilmoitti, että se odottaa nyt lanseerauksen tapahtuvan Q4: llä Q3: n sijaan.