Datatoimittaja IMG Arenan emoyhtiö Endeavor ostaa Scientific Games -urheiluvedonlyöntiliiketoiminnan 1,2 miljardilla dollarilla.

Scientific Games ilmoitti kesäkuussa luopuvansa OpenBet-urheiluvedonlyöntiliiketoiminnastaan ja arpajaisliiketoiminnastaan keskittyäkseen ydinpeliliiketoimintaansa. Vaihtoehtoihin sisältyi mahdollinen IPO- tai SPAC-tapahtuma sekä suora myynti. Endeavor maksaa sen sijaan miljardi dollaria käteisenä ja 200 miljoonaa dollaria A-luokan osakkeina liiketoiminnasta ilmoituksen mukaan.

Endeavorista – myös WWE:n emoyhtiöstä – tulee joidenkin tunnettujen toimintojen uusi omistaja:

  • DonBest
  • OpenBet-alusta
  • Äskettäin hankittu SportCast
  • Kaupankäyntipalvelut


Ketkä ovat Endeavorin uusia asiakkaita?

OpenBet on tärkeä osa Yhdysvaltain urheiluvedonlyöntimarkkinoita.
Se tarjoaa teknologiaa, jota käyttävät useat vedonlyöntiyritykset:

  • BetFred
  • BetMGM:n yhteisyrityskumppani Entain
  • FanDuel Sportsbook ja Fox Bet vanhempi Flutter
  • Golden nugget
  • WynnBET -sivusto


Ajatuksia kohteesta Endeavor, Scientific Games

Endeavorin toimitusjohtaja Ariel Emanuel kutsui yrityskauppaa ”täydelliseksi täydennyksenä” IMG Arena -liiketoimintaansa.

Nyt koko urheiluvedonlyönnin arvoketjuun ulottuvan tarjouksen avulla odotamme voivamme tehokkaasti ottaa talteen markkinamahdollisuudet, jotka ovat johtaneet urheiluvedonlyönnin lisääntyneeseen laillistamiseen Yhdysvaltain osavaltioissa ja globaaleilla alueilla, Emanuel lisäsi konferenssipuhelussa.


IMG Arenan ja OpenBet-liiketoiminnan pitäisi yhdistyä 340 miljoonan dollarin liikevaihdolla ensi vuonna ilman synergioita, talousjohtaja Jason Lublin sanoi. OpenBet lisää 150 miljoonaa dollaria proforma fiscal 2022:een, hän lisäsi.
Scientific Gamesin urheiluvedonlyöntiliiketoiminnan toimitusjohtaja Jordan Levin kutsui Endeavoria ”ihanteelliseksi kumppaniksi” syvällisten toimialasuhteidensa vuoksi.

Yhdessä näillä yrityksillä on hyvä asema hyödyntää nousevia trendejä tarjotakseen asiakkaille entistä innovatiivisempia ja räätälöidympiä ratkaisuja, kun määrittelemme urheiluvedonlyöntiviihteen tulevaisuutta, hän lisäsi.


Scientific Gamesin osakkeenomistajat tyytyväisiä tähän mennessä


Scientific Gamesin osakkeet näkivät positiivisen piikin after hours -kaupankäynnissä maanantai-iltana uutisten puhjettua.
Se on positiivinen askel pelitoimittajalle, joka on keskittynyt velan maksamiseen viime vuosina. Yhtiö raportoi 8,2 miljardin dollarin nettovelasta 30. kesäkuuta alkaen.

Kauppa on merkittävä askel kohti portfoliomme optimointia ja taseen vivutusta taloudellisen joustavuutemme parantamiseksi, toimitusjohtaja Barry Cottle sanoi. Se saa meidät investoimaan sekä orgaanisesti että epäorgaanisesti keskeisiin kasvualueisiin, erityisesti sisältöihin ja digitaalisiin markkinoihin.