Ruotsin kauppakamarin pääjohtajan Gunnar Larssonin ja valtiovarainministeriön raportin mukaan kaikki Ruotsin asiakkaiden saatavilla olevat rahapelit katsotaan rahapelilain soveltamisalaan .

Tämä olisi merkittävä muutos nykyiseen soveltamisalaan. Siinä todetaan, että ”online -uhkapeliä […] ei ole suunnattu Ruotsin markkinoille, ei katsota tarjotuksi Ruotsissa”. Tämä tarkoittaa, että yritykset, jotka eivät kohdista paikallisia asiakkaita – mutta eivät estä heitä pelaamasta – voitaisiin kohdistaa.

Alankomaiden kuluttajansuojaministeri Sander Dekker ilmoitti vastaavasta muutoksesta juuri ennen maan online -rahapelimarkkinoiden avautumista. Tämä johti siihen, että useat operaattorit, kuten Entain , Kindred, 888  Betsson, LeoVegas ja Casumo, estivät kaikki hollantilaiset asiakkaat.

Ruotsin raportissa ehdotettiin myös muutosta lisensoimattomien operaattoreiden maksujen estämiseen. Uusien sääntöjen mukaan pelilain maksujen estoa koskeva säännös kumottaisiin. Sen sijaan maksujen esto voidaan suorittaa Främjandeförbudetin (myynninedistämiskielto) kautta, joka kieltää lisensoimattomilta rahapelitoimijoilta mainostamasta palvelujaan Ruotsissa.

Sääntelyviranomainen Spelinspektionen ilmoittaa maksupalveluntarjoajille kaikista operaattoreista, joille maksut on estettävä.

Lisäksi Spelinspektionen voi tehdä “testiostoja”, jolloin se voi tarkistaa, ovatko tietyt uhkapelisivustot ruotsalaisten pelaajien käytettävissä.

”Luvanvaraisten uhkapelien vastaisten toimenpiteiden suhteen olemme positiivisia”, arpajaisten ja pelien järjestäjän Svenska Spelin toimitusjohtaja Patrik Hofbauer sanoi. ”Tämä tarjoaa mahdollisuuden lisätä kanavointia Ruotsin pelimarkkinoilla, koska lisensoimaton toiminta lopetetaan.”

Raportissa ehdotettiin myös useita muutoksia matematiikan vahvistussääntöihin. Ehdotettujen sääntöjen mukaan kaikkien lisenssinsaajien on toimitettava tiedot epäillyistä ottelutuloksista Spelinspektionenille, jonka on sitten toimitettava nämä tiedot lisenssinsaajille ja asianomaisille urheiluliitoille.

Lisenssinsaajien on myös tarkistettava, ovatko urheilijat lyöneet vetoja otteluohjelman sääntöjen vastaisesti.

Vaatimuksia laadittaisiin myös kansainväliselle tietojen jakamiselle ottelutulosten osalta.

Hofbauer sanoi olevansa erittäin tyytyväinen näihin uusiin toimenpiteisiin, ja huomautti, että Svenska Spel oli aiemmin vaatinut näitä sääntöjä.

”Ensivaikutelmanamme ottelutuloksia vastaan ​​ehdotetuista toimenpiteistä on erittäin positiivinen”, hän sanoi. ”Tutkimus sisältää monia haluamiamme toimenpiteitä, etenkin kun otetaan käyttöön järjestelmä, jolla jaetaan tietoja epäillyistä tulitikkuista.

”Nyt on tärkeää, että toimenpiteet toteutetaan ja niistä tulee totta, jotta ne voivat vaikuttaa.”

Spelinspektionenin pääjohtaja Camilla Rosenberg sanoi, että uudet toimenpiteet auttavat sitä torjumaan tehokkaammin lisensoimattomia rahapelejä ja ottelutuloksia.

”Suhtaudumme myönteisesti ehdotuksiin, jotka vahvistavat mahdollisuuksiamme työskennellä tehokkaammin lisensoimatonta peliä ja otteluiden sovittelua vastaan”, Rosenberg sanoi. ”Odotamme innolla, että voimme tehdä enemmän yhteistyötä muiden pelaajien kanssa saavuttaaksemme paremmin pelimarkkinoiden uudistuksen tavoitteet.”

Raportin lisäksi Spelinspektionen julkaisi myös päivitetyn version omasta laittomasta uhkapelistrategiasta.
Tämä strategia selventää, että tällä hetkellä ”edellytys sille, että online -pelaaminen ilman Ruotsin lisenssiä katsotaan laittomaksi Ruotsissa, on kohdistettu Ruotsin markkinoille”.

Jatkossa hahmotellaan, että Ruotsin markkinoille kohdistaminen sisältää hintojen tarjoamisen ruotsalaisessa kruunussa, dot.se -verkkotunnuksen avulla, ruotsalaisia ​​asiakkaita koskevat ehdot, ruotsalaisen asiakaspalvelun puhelinnumeron tai markkinoinnin – myös kumppanimarkkinoinnin – ruotsiksi.

Sivustoja, jotka estävät ruotsalaisia ​​asiakkaita, ei voida katsoa kohdistavan Ruotsiin.

Uudessa strategia -asiakirjassa todettiin myös, että vaikka Spelinspektionen tekee jo yhteistyötä poliisin kanssa laittomien uhkapelien torjumiseksi, sen pitäisi myös lisätä yhteistyötä Ruotsin kuluttajaviraston, Finansinspektionenin, Ruotsin veroviraston ja Ruotsin lainvalvontaviraston kanssa.

Uutisen teille toi Carnival News