Ranskan sääntelyviranomainen l’Autorité Nationale des Jeux (ANJ) on asetettu kieltämään bonusten tarjoaminen ”liikaa pelaaville” pelaajille ja vaatinut 100 euron tervetuliaisbonusrajaa.

ANJ antoi operaattoreille useita sitovia ohjeita ja ei-sitovia ”suosituksia” bonuksista, jotka ovat samanlaisia kuin sen aiemmat markkinointiohjeet ja -suositukset.

Ohjeiden joukossa oli uusia sääntöjä bonusten tarjoamisesta pelaajille, jotka ovat vaarassa vahingoittua.

Siinä todettiin, että operaattoreiden olisi ”varmistettava, että mikään kaupallinen tarjous ei sisällä taloudellista palkkiota ihmisille, joilla on mahdollisesti liiallista tai patologista pelaamista”; ”olla erityisen valppaana niiden ihmisten suhteen, jotka ovat äskettäin hyötyneet omaehtoisesta pelikiellosta tai uhkapelikiellosta”; ja ”välttää väitteitä väitetystä riskin puuttumisesta”.

Se sanoi myös, että bonustarjousten tiheyden ja koon tulisi olla ”kohtuullinen”.

Ohjeissa käsiteltiin myös kieltä, joka koski bonustarjouksia, jotka voivat olla harhaanjohtavia tai jotka eivät ole riittävän avoimia.

Uusissa säännöissä todetaan, että kaikki bonustarjoukset, jotka ”jättävät pois, kätkevät tai antavat olennaisia tietoja käsittämättömällä, epäselvällä tai myöhässä olevalla tavalla”, ovat kiellettyjä.

Bonustarjouksen osalta kieli, jonka on oltava läsnä, jotta se sisältää sen keston, jos se on ajallisesti rajoitettu, jos se on täysin ilmainen tai vaatii vedon asettamista, jos palkinto on nostettavaa käteistä tai ”krediittejä”, onko saatu bonus kiinteä vai muuttuva ja muut tarvittavat ehdot sen saamiseksi.

”Kirjoita taloudellisen palkkiotarjouksen täydelliset säännöt luettavalla ja ymmärrettävällä tavalla ja aseta ne saataville helposti saatavilla olevalla välineellä”, ANJ sanoi.

Ei-sitova bonuskatto

Sen ei-sitovat suositukset menevät sen sijaan pidemmälle. Sääntelyviranomainen sanoi, että operaattoreiden ei pitäisi tarjota yli 100 euron arvoisia tervetuliaisbonuksia yksittäisenä bonuksena tai pakettina.

Nykyisille asiakkaille myönnettävien bonusten osalta se puolestaan kehotti operaattoreita ”tasapainottamaan kaupallisia tarjouksia ja kanta-asiakasohjelmia” niin, että kampanjat olisivat ”vähemmän sidoksissa pelin intensiteettiin”.

Läpinäkyvyyden osalta ohjeissa sanottiin, että operaattoreiden tulisi käyttää erityisiä esimerkkejä havainnollistaakseen, kuinka paljon pelaaja todennäköisesti voittaa käytännössä tietyistä bonustarjouksista.