Portugalin sääntelyviranomainen on hyväksynyt asetusluonnoksen, joka mahdollistaa Crash-kasinpelien pelaamisen maassa.

Portugalin peliasetus- ja tarkastuspalvelu (SRIJ) ilmoitti hyväksynnästä eilen (19. toukokuuta). Se tuli voimaan tänään (20. toukokuuta), ja maan online-pelaamista ja vedonlyöntiä koskevaa oikeudellista järjestelmää muutettiin sisällyttämällä Crash-pelit lainsäädäntöön.

Crash-pelit ovat talon pankkipelejä, joiden avulla pelaajat voivat pelata operaattoria vastaan. Ne perustuvat kertoimeen, joka kasvaa 1: stä koko pelin ajan enintään 100: een.

Pelaajat pyrkivät nostamaan panoksensa ennen pelin päättymistä ja saamaan alkuperäiset panosaikansa kertoimen, jos he tekevät niin. Jos he eivät tee niin, he menettävät panoksensa.

Lainsäädännössä todetaan, että kerroin nousee 1x: stä 100x: iin. Lisäksi palautus pelaajalle ei voi olla alle 80%.

Lisensoidut operaattorit maassa voivat nyt hakea lupaa pelien tarjoamiseen.

Maaliskuussa SRIJ kielsi live-urheilutapahtumien kertoimien lähettämisen verkossa tai tapahtumapaikalla. 18. maaliskuuta käyttöön otetussa SRIJ:ssä todetaan, että operaattorit eivät saa julkaista live-kertoimia otteluissa millä tahansa alustalla, mukaan lukien LED-mainostauluilla stadionien ja areenoiden sisällä.

SRIJ sanoi, että live-, ajantasaisten kertoimien esiintymistä pidettäisiin laittomana mainontana ja operaattorit voivat joutua sääntelytoimiin.

Portugalin päätös kieltää live-kertoimet heijastaa samanlaisia säännöksiä muissa Euroopan maissa, kuten Alankomaissa, jossa laki kieltää mainonnan urheilutapahtumien aikana estääkseen pelaajia impulsiivisesta vedonlyönnistä.