Pohjois-Carolinan senaatin sääntöjä ja toimintaa käsittelevä komitea on ilmoittanut suotuisasti lakiesityksestä, joka sallii sekä vähittäis- että online -urheiluvedonlyönnin – mutta online -vedonlyönti on sallittu vain urheilupaikoilla tai niiden lähellä.

Senaatin lakiesityksen mukaisesti Pohjois-Carolinan arpajaiskomissio toimisi sääntelyviranomaisena ja antaisi lisenssejä markkinoilla toimiville toimittajille ja tuottajille

Pelaajat voivat lyödä vetoa joko verkossa tai henkilökohtaisesti, mutta vain tai alle puolen kilometrin säteellä urheilutiloista tai muusta näiden urheilutilojen omistajien omistamasta kiinteistöstä.

Urheilutila on määritelty ”lajiksi, joka isännöi ammattiurheilua ja johon mahtuu vähintään 17 000 henkilöä tai joka järjestää ammattitason golfturnauksen vuosittain”. Näihin lukeutuisivat NFL: n Carolina Panthersin, NBA:n Charlotte Hornetsin ja NHL:n Carolina Hurricanesin stadionit sekä kuusi erilaista kilparataa, mukaan lukien Charlotte Motor Speedway.

Arpajaiset voivat antaa 10–12 käyttölupaa, joiden alkuperäinen maksu on 500 000 dollaria plus 100 000 dollarin uusimismaksu.

Palveluntarjoajan lisenssi sopii esimerkiksi palvelujen tai kertoimien tarjoamiseen se sisältää 25 000 dollarin hakemusmaksun ja 10 000 dollarin uusimismaksun.

Toimittajan lisenssi muiden palvelujen tarjoajille maksaa 15 000 dollaria ja uusimismaksu 5 000 dollaria.

Kaikki lisenssit kestävät viisi vuotta.

Operaattoreiden oikaistut tulot verotetaan 8 prosenttiin sen jälkeen, kun ne ovat saaneet bonuksia, joiden arvo on enintään 4 prosenttia bruttotuloista. Puolet verotuloista menee Pohjois-Carolinan suurimpiin tapahtumiin, peleihin ja nähtävyyksiin. Tämä rahasto ”edistäisi suurten tapahtumien houkuttelemista valtioon, jotka edistävät taloudellista toimintaa ja luovat työpaikkoja”.

Kun tarjoaja on käyttänyt jäljellä olevista varoista omien hallintokustannustensa kattamiseksi kaiken tarvittavan, hän siirtää kaikki jäljellä olevat rahat valtion yleiselle rahastolle.

Lakiesitys esiteltiin huhtikuussa ja se läpäisi senaatin ensimmäisen käsittelyn kyseisenä kuukautena, mutta edistyi sen jälkeen todella vähän. Tässä kuussa se kuitenkin ilmoitettiin myönteisesti valtiovarain- ja oikeusvaliokunnilta, ennen kuin sääntökomitea antoi saman tuloksen.

Nykyisin vedonlyönti on sallittua Pohjois-Carolinan heimojen kasinoilla.