Ontario on ehdottanut uutta lähestymistapaa uhkapelimarkkinoidensa avoimuuteen. Tämä uusi vedonlyönnin hallinta avaisi provinssin markkinoita yhä enemmän. Tässä vain herää se kysymys että onkohan se nyt täysin laillista?

Ontarion uhkapelikomitean jäsen, peliviranomainen sekä johtoasemassa oleva Ron Segev herätti tämän kysymyksen. Onko tämä uusi ehdotettu ”avoin” markkina laillinen? Ontario on yksi Kanadan provinsseja, maassa on edelleen paljon samoja lakeja kuin briteissä vaikka onkin itsenäinen.

Tämän uuden valvontajärjestelyn ja uusien sääntöjen mukana Ontarion markkinant avautuisivat yksityisille operaattoreille. Se myös antaisi näille pelioperaattoreille melko vapaat kädet. Vaikka monet yksityiskohdat tästä uudesta lakimuutoksesta eivät vielä ole tiedossa on sen laillisuutta jo kyseenalaistettu. Jos tarkkoja ollaan niin tapa miten se otetaan käyttöön ja miten se toimii on molemmat vielä hieman harmaalla alueella.

Ontario – Mitä lakia tämä rikkoisi ja miten?

Provinssi voi hyvinkin rikkoa maan lakeja tällä uudella säädöksellä ja samalla voi kriminalisoida kyseiset operaattorit. Kanadan rikoslaki nimenomaan kieltää yksityiset uhkapelien tarjoajat. Tarkalleen ottaen uhkapeli- ja vedonlyöntilain seitsämäs kohta saneleekin seuraavasti. ”Kaikki pelaaminen ja vedonlyönti on kielletty Kanadassa ellei kyseessä ole poikkeus. Yksi tämänlainen poikkeus on jos kyseessä on alueen hallinnoiva elin joka näitä palveluja tarjoaa sekä hallinnoi.”

Eli tämän mukaan Ontario ja mahdolliset yksityiset operaattorit rikkoisivat suoraan tätä lakia. Kuitenkin tuon pykälän viimeiset pari sanaa on jokseenkin vapaasti tulkittavissa. ” alueen hallinnoiva elin joka näitä palveluja tarjoaa sekä hallinnoi.”. Käytännössähän Ontarion alueellinen hallitus silloin tarjoaa niitä yksityisille operaattoreille jotka taas tarjoaa niitä yksityisille asiakkaille.

On monta eri tekijää jotka pitää ottaa huomioon silloin kun mietitään sitä onko kyseessä oikeasti hallitus joka näitä tarjoaa ja hallinnoi. Näihin kuuluu muunmuassa seuraavat tekijät:

  • Kuka on loppussa vastuussa päätöksenteossa
  • Kuka omistaa toimitilat ja infrastruktuurin jossa näitä palveluja tarjotaan.
  • Kuka loppujen lopuksi johtaa tätä operaatiota.
  • Kuka päättää pelivalikoimasta ja pelaamisen säännöistä.
  • Kuka hallinnoi operaation varoja.
  • Kenelle suurinosa voitoista tulee.

Joten toisaalta on melko selvää ettei tämä ihan tarkalleen noudata yllämainittua lakia mutta rikkooko se sitten sitä kuitenkaan? Lakipykälän loppuosa on kuitenkin sen verran vapaa tulkinnalle että tämä uusi säädös voikin mennä läpi ilman ongelmia.

Me julkaisemme päivittäin tänne peliaiheisia uutisia niin itse operaattoreista, maiden lakimuutoksista ja kasinopeleistä. Mikäli taas olet kiinnostunut videopeleistä niin Tier1Games on sinulle se oikea paikka!